Turska se danima bori sa vatrenom stihijom: 13 požara gasi 56 helikoptera i 16 aviona

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je juče na konferenciji za novinare da su u toku napori za gašenje preostalih požara, uz pomoć 56 helikoptera, 16 aviona i 9 bespilotnih letelica

  • 1
Turska šumski požar u šumi, evakuacija, Turkey Wildfire Foto: Tanjug/AP

Ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli saopštio je danas da Turska ulaže napore u gašenju preostalih 13 požara u pet provincija, a da je zemlju u poslednjih 10 dana zahvatilo 209 požara u 47 provincija.

Bekir Pakdemirli je na Tviteru saopštio da su u toku napori na gašenju preostalih požara u Mugli, Aidinu, Isparti, Karabuku i Burduru, prenosi Anadolija.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je juče na konferenciji za novinare da su u toku napori za gašenje preostalih požara, uz pomoć 56 helikoptera, 16 aviona i 9 bespilotnih letelica.

On je objavio da je od početka prošle nedelje pa do petka sanirano 196 požara i da su u toku napori za gašenje preostalih , a da pet helikoptera sposobnih da dejstvuju u noćnim uslovima, koje je poslala Ukrajina, rade neprestano kako bi se požari stavili pod kontrolu.

Erdogan je dodao i da je Azerbejdžan poslao preko 600 obučenih vatrogasaca da pomognu u borbi protiv šumskih požara u južnim pokrajinama zemlje, a predsednik Ilham Alijev obećao je da će povećati ovaj broj.

Najmanje osam ljudi je poginulo do sada , prema zvaničnim podacima, od požara koji su 28.jula počeli na jugu i jugozapadu Turske.

Video: Helikopteri nad Turskom, dok se vatrogasci bore protiv šumskog požara u blizini Marmarisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA