"Igra, grli se, bez maske. Pandemija je gotova": Obama na meti kritika zbog velike rođendanske žurke

S obzirom da se delta soj virusa korona veoma brzo širi, građani su revoltirani što Obama nije poštovao preventivne mere koje zagovara

  • 4
Barack Obama, Barak Obama Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Barak Obama je, prema pisanjima tamošnjih medija, planirao da za svoj 60. rođendan ugosti 500 zvanica, koje bi služilo 200 ljudi, ali je zbog brzog širenja delta soja virusa korona odlučio da smanji broj gostiju. Ipak, ako je suditi po snimcima koji se šire društvenim mrežama, Obamina zabava je bila sve, samo ne mala.

Na video snimku koji je postavila pevačica Erika Badu, a koja je nastupala na Obaminom rođendanu sa svojim bendom, vidi se slavljenik koji igra na podijumu, ne nosi masku i grli žensku osobu.

Događaj su kritikovali republikanci, ali i obični građani, koji bivšeg predsednika optužuju da ne poštuje preventivne mere u momentu u kom se virus korona širi kroz SAD poput korova. Prema izveštajima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti  (CDC), prosečan broj obolelih u poslednjih sedam dana je oko 100.000.

Obama je prvobitno govorio da će da napravi malu proslavu, na kojoj bi prisustvovala porodica i prijatelji. Ipak, prema pisanjima medija, tamo su bile stotine gostiju, među kojima su bili glumci, režiseri, muzičari, TV lica i političari.

Jedan korisnik društvenih mreža je, kada je video Obamu koji bez maske uživa na žurki, prokomentarisao da "izgleda da je pandemija završena i da život može da se vrati u normalu".

"Obama igra, grli se i uživa. Sada sve može da se vrati u normalnu. Pandemija je završena", napisao je.

Obama je naišao na veliku osudu javnosti, s obzirom na to da je upravo njegova stranka ta koja zagovara da se poštiju pravila koja donosi CDC, kao i da vakcinisani takođe moraju da nose maske, kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    8. avgust 2021 | 22:52

    zato sto znaju da je PREVARA a njih niko ne kontroliše da je istina oni bi prvi stavljali ne masku nego 10 maske udarali bi vakcine svakodnevno ali virus je za sirotinju da se stave pod kontrolom a oni rade sta hoce i kako hoce

  • Mile

    8. avgust 2021 | 23:42

    narod mekece i vakcinise se ,ovce

  • C he

    8. avgust 2021 | 23:33

    Ne igra dobro ulogu. Izbacice ga iz pozorista😆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA