Kimova sestra poručila: SAD i Južnu Koreju čekaju još veće bezbednosne pretnje

Sestra lidera Kim Džong Una je na ovo skrenula pažnju jer zamenaruju njihova upozorenja o ratnim vežbama

  • 6
Kim Yo Jong Kim Jo Džong Foto: Tanjug/AP

Severnokorejska zvaničnica Kim Jo Džong, sestra lidera Kim Džong Una, poručila je danas da će se Južna Koreja i SAD suočiti sa još većim bezbednosnim pretnjama, zbog nastavka godišnjih zajedničkih vojnih vežbi koje počinju ove nedelje.

- SAD i Južna Koreja suočiće se sa ozbiljnijom bezbednosnom pretnjom, pošto zanemaruju naša ponovljena upozorenja da napreduju ka opasnim ratnim vežbama -  poručila je Kim Jo Džon - javio je Rojters pozivajući se na severnokorejsku agenciju KCNA, a prenosi Tanjug.

Ona je naglasila da je vežba nepoželjna, samouništavajuća akcija koja ugrožava severnokorejski narod i podiže tenzije na korejskom poluostrvu.

Optužila je Južnu Koreju za izdajničko ponašanje, jer je započela sa vežbama ubrzo nakon što je telefonska linija između Pjongjanga i Seula ponovo uspostavljena u pokušaju da se ublaže tenzije.

Kim je najavila i da će Severna Koreja pojačati aktivnosti na apsolutnom odvraćanju, uključujući i one na snažnim preventivnim sposobnostima napada, kako bi se suprotstavila sve većoj američkoj vojnoj pretnji.

- Realnost je pokazala da samo praktično odvraćanje, a ne reči, mogu garantovati mir i bezbednost Korejskog poluostrva i da je za nas imperativ da izgradimo silu za snažno suzbijanje spoljnih pretnji - rekla je sestra Kim Džong Una.

Južna Koreja i SAD, koje u toj zemlji imaju oko 28.500 vojnika, započele su danas preliminarnu vežbu koja je uvod u veću, zakazanu za sledeću nedelju, uprkos upozorenjima Severne Koreje da će one negativno uticati na napredak u poboljšanju međukorejskih odnosa.

Zajedničke vežbe su smanjene poslednjih godina kako bi se olakšali pregovori, čiji je cilj zaustavljanje nuklearnog programa Pjongjanga u zamenu za ublažavanje američkih sankcija, ali su oni propali 2019. godine, i dok i Severna Koreja i SAD poručuju da su otvorene za diplomatiju, obe takođe kažu da je na drugoj strani da preduzme mere.

Video: “Platićete, ološi”: Prvi snimci kancelarije za vezu koju je Kim Džong Un digao u vazduh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    10. avgust 2021 | 09:05

    Ma crćićete od gladi a ovamo još pretite Svetu.

  • Milan

    10. avgust 2021 | 11:24

    Samo ostro prema zapadnim fasistima

  • nikolas

    10. avgust 2021 | 11:12

    KO BI REKAO DA SE SEVERNA KOREJA GRANIC SA AMERIKOM I PREDSTAVLJA PRETNJU AMERICKIM INTRRESIMA !!! ZNA LI RATNIK BAJDEN DEMENTNI GEOGRAFIJU !!!!??!!??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA