Princ Endrju ima kec u rukavu: Da li će ga diplomatski imunitet osloboditi optužbi za silovanje?

Da li će on iskoristiti ovu kartu, ili će mirno sačekati kraj istrage ostaje nam da vidimo

  • 6
Princ Endrju Foto: Tanjug/AP

Advokati princa Endrjua će najverovatnije pokušati da iskoriste diplomatski imunitet kako bi se problematični sin kraljice Elizabete zaštitio od optužbi za seksualno zlostavljanje, tvrde britanski mediji.

I dok se bura oko njegovih optužbi ne smiruje, vojvoda od Jorka odlučio je da pribegne starom dobrom receptu i pobegne iz javnosti. On navodno vreme provodi sa bivšom suprugom Sarom Ferguson u zamku Balmoral gde se krije od znatiželjnih medija koji ga svakodnevno opsedaju.

Amerikanka Virdžinija Roberts Džufri, navodna žrtva seksualnog prestupnika i pedofila Džefrija Epstajna, podnela je tužbu protiv britanskog princa Endrjua u Njujorku. Ona je princa optužila za zlostavljanje i rekla da je bila primorana na seksualne odnose sa njim. 

Džufri je optužila princa Endrjua da ju je seksualno zlostavljao u vili Džefrija Epstajna na Menhetnu i na drugim mestima 2001. godine, kada je imala 17 godina.

Vojvodin portparol odbio je da komentariše tužbu i on je do sada dosledno negirao da je princ počinio krivično delo.

Spencer Kuvin, advokat koji zastupa nekoliko Epstajnovih žrtava, sugerisao je da će Endrjuov pravni tim imati jaku odbranu jer je vojvoda bio izaslanik za trgovinu tokom 2001 godine.

To bi moglo da znači da je princ imao diplomatski imunitet u vreme kada Džufri tvrdi da ju je on silovao i seksualno zlostavljao.

Da li će on iskoristiti ovu kartu, ili će mirno sačekati kraj istrage ostaje nam da vidimo.

Advokati gospođe Džufri moraju da prevaziđu velike prepreke kako bi tužbu doveli do porote.

- Ako se vojvoda uopšte uključi u slučaj, njegov pravni tim će nesumnjivo podneti zahtev za odbacivanje tužbe po različitim osnovama. Sigurno bi upotrebili diplomatski imunitet - rekao je Kurvin za Mirror.

U međuvremenu, Endrjuov prijatelj rekao je da mu je savetovano da se smiri i nastavi dalje.

Čini se da ga je princ poslušao budući da izvor blizak Endrjuu tvrdi da princ dane provodi odmarajući i da je veoma miran i veseo, piše Metro news.

Pravni tim gospođe Džufri u tužbi je naveo da ju je vojvoda od Jorka tri puta prisilio na seksulani odnos, koja se tada zvala prezivala Roberts, u londonskoj kući Epstajnove saradnice Gizlejn Maksvel, i u njegovim kućama na Menhetnu i na Devičanskim ostrvima.

Endru je negirao da je imao seks sa Roberts, a Bakingemska palata je tvrdnje nazvala "lažnim i bez osnova".

Sličnu stvar je učinila i gospođa Maksvel, koja se suočava sa suđenjem u novembru, rekla je da nije kriva za optužbe za trgovinu ljudima, dok je Epstajn izvšio samoubistvo u zatvoru u avgustu 2019, mesec dana nakon što je uhapšen pod istim optužbama.

Video: Da li će Vojvodstvo od Saseksa da obori sve krunisane glave Evrope?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • karik od briskule

    16. avgust 2021 | 23:19

    isto kao sto vatikan stiti katolicke fratre koji zlostavljaju decu

  • Драган

    16. avgust 2021 | 22:36

    “Дипломатски алиби “????Шта је то ????Тај појам је Сика данашњег Авганистана .Тај појам води људски род у понор .

  • baba smilja iz

    16. avgust 2021 | 21:56

    giuffre = djufre nije dzufri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA