≫ 

Mogući novi napad ISIS-a u Kabulu: SAD u pripravnosti, nastavlja se ubrzana evakuacija

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi je naložila da se sve zastave na Kapitolu spuste na pola koplja u znak žalosti zbog pogibije američkih vojnika i drugih ljudi

  • 0
Kabul, Afghanistan, Avganistan aerodrom eksplozija Foto: Tanjug/AP

Američki komandanti su u pripravnosti zbog mogućih novih napada Islamske države, uključujući potencijalnih raketa ili bomba vozila na čijem udaru bi bio aerodrom u Kabulu, izjavio je načelnik Centralne komande američke vojske Frenk Mekenzi.

- Činimo sve što možemo da budemo spremni -  izjavio je general Mekenzi, u trenutku kada američke snage žure da završe sa povlačenjem iz Avganistana, prenosi BBC.

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi je naložila da se sve zastave na Kapitolu spuste na pola koplja u znak žalosti zbog pogibije američkih vojnika i drugih ljudi u jučerašnjim terorističkim napadima na aerodromu u Kabulu.

SAD se utrkuju da završe evakuaciju do isteka roka 31. avgusta dogovorenog sa talibanima.

Američki predsednik DŽo Bajden je sinoć izjavio da će se napori za evakuaciju nastaviti uprkos napadima i obećao je osvetu za napad.

Video: Dim se vinuo u nebesa nakon eksplozije na aerodromu: Razneo se bombaš samoubica?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA