≫ 

Bajden: Novi teroristički napad izvestan, znamo i kada da ga očekujemo

On je dodao da se jutros sastao sa nacionalnim bezbednosnim timom u Vašingtonu

  • 12
Džo Bajden Džo Bajden / Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je večeras da je novi teroristički napad u Avganistanu "vrlo verovatan u narednih 24 do 36 sati".

- Situacija na terenu i dalje je veoma opasna, a pretnja od terorističkih napada na aerodromu u Kabulu je ostala velika. Naši komandanti su me obavestili da je napad vrlo verovatan u narednih 24 do 36 sati - izjavio je Bajden, prenosi "Gardijan".

On je dodao da se jutros sastao sa nacionalnim bezbednosnim timom u Vašingtonu, a održao je razgovor i sa komandantima na terenu.

- Razgovorali smo o napadu koje su snage SAD izvele protiv terorističke grupe ISIS-K u Avganistanu. Rekao sam da ćemo ići za grupom odgovornom za teroristički napad na naše trupe i nevine civile u Kabulu, i to smo uradili - dodao je Bajden, aludirajući na vazdušni napad od petka, kada su ubijena dva operativca grupe ISIS-K. Bajden je poručio da taj napad na ISIS-K nije bio poslednji i da će SAD "uhvatiti svaku osobu umešanu u teroristički napad od četvrtka i naterati je da plati".

"Kada god neko želi da naudi SAD ili našim trupama, odgovorićemo. U to ne treba sumnjati", poručio je Bajden.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA