≫ 

Talibani se hvale da lete američkim Crnim jastrebom: Na jednom helikopteru obesili čoveka?

Stručnjaci su istakli kako talibani ne znaju da upravljaju ovim letelicama, ali, sudeći prema snimcima, uspeli su da pronađu pilote obučene za upravljanje američkim helikopterom

  • 12
Helikopter Crni jastreb talibani Avganistan  Black Hawk Printskrin: Twitter/@TalibTimes

Poslednji američki vojnici kasno sinoć napustili su Avganistan, nakon što su tokom protekle dve nedelje evakuisali više hiljada civila i vojnika. Ipak, iza stranih trupa i avganistanskih snaga ostao je poveći arsenal oružja, koji je pao u ruke talibana.

Iako su Amerikanci dobar deo borbenih aviona i vojnih helikoptera onesposobili, kako tvrde, čini se da su iza sebe u nekim delovima Avganistana ostavili letelice u savršeno dobrom stanju.

Tako su se na društvenim mrežama pojavili snimci na kojima talibani navodno lete američkim borbenim helikopterom Crni jastreb.


Snimci su objavljeni na The Talib Times-u, službenoj stranici Islamskog Emirata Avganistana, a navodno prikazuju let Crnim jastrebom iznad Kandahara.

Stručnjaci su istakli kako talibani ne znaju da upravljaju ovim letelicama, ali, sudeći prema snimcima, uspeli su da pronađu pilote obučene za upravljanje američkim helikopterom.

Na istoj stranici su se pohvalili i da su u vazdušnoj luci u Kandaharu zaplenili mnogo oklopnih vozila.

Na drugom snimku, koji je izazvao ogorčenje korisnika na društvenim mrežama, izgleda da se vidi obešena osoba kako visi iz helikoptera. Neki izvori tvrde kako se radi o osobi koja je sarađivala s američkim snagama.

Video je na svom Tviteru podelio i američki senator Ted Kruz.

- Ovaj zastrašujući snimak pokazuje avganistansku katastrofu Džoa Bajdena: talibani su obesili čoveka s američkog helikoptera - napisao je Kruz u opisu snimka.

Međutim, autentičnost snimka nije potvrđena, a pošto je lošeg kvaliteta, ne može sa sigurnošću da se tvrdi da li je na njemu zaista čovek.

Video: Talibani su iskoristili korupciju kako bi savladali avganistansku vojsku: Bataljoni duhova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrvica

    31. avgust 2021 | 16:48

    Ko je obucavao Talibane da upravljaju americkim helikopterima? 🤔

  • Dex

    31. avgust 2021 | 16:59

    Oružje nije ostavljeno, već poklonjeno...

  • Made in ...

    31. avgust 2021 | 17:09

    Gledao sam snimke, nije jedan nego ohoho helikoptera itd ..sve poklon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA