≫ 

Broj inficiranih sa Zapadnog Balkana u Austriji u blagom padu: Vlasti i dalje na oprezu

Broj zaraženih koji dolaze sa Zapadnog Balkana u prethodnoj sedmici pao je za petinu

  • 0
Austrija, korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Zdravstvene vlasti u Austriji nedeljama su u pripravnosti zbog povećanog broja ljudi zaraženih koronom na Zapadnom Balkanu. 

Sa završetkom odmora i letnjih raspusta, ipak, broj inficiranih slučajeva sa Zapadnog Balkana smanjio se tokom prethodne sedmice, što pokazuju podaci Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije, piše Heute. Kako se navodi, broj zaraženih pao je za petinu i sada iznosi oko 50.34 odsto. Poređenja radi, u 34. nedelji pandemije, kako navodi ovaj portal, obolelih od korone na Zapadnom Balkanu bio je 62 odsto.

Međutim, austrijske vlasti su i dalje na oprezu. Kako je navedeno, skoro desetina svih slučajeva inficiranih u Austriji, što je 11.389, dolazi sa Zapadnog Balkana. Samo sa Kosova, u 33 nedelji pandemije došlo je 1216 ljudi, a u poslednje dve nedelje 866.

Ovo smanjenje znači da je Kosovo palo na drugo mesto. Po broju stranih državljana u Austriji, kod kojih je registrovana pojava virusa, oni koji dolaze iz Turske uzeli su primat.

Takođe, kada govorimo o putnicima sa Zapadnog Balkana, broj slučajeva se takođe smanjio u Hrvatskoj, pa su tako zauzeli treće mesto. S druge strane, došlo je do masovnog povećanja broja zaraženih putnika koji dolaze iz Rumunije.

Završetak godišnjih odmora doveo je do toga i da broj zaraženih slučajeva na putovanjima polako počne da opada. Od 34. do 35. kalendarske nedelje pandemije, infekcije su se smanjile sa 35,68 na 20,84 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA