Palestinci ispalili raketu na jug Izraela: Ovo je treća noć napada, situacija sve napetija

Raketu je presreo sistem odbrane od projektila Gvozdena kupola

  • 0
Izrael, bombe, napad, rakete su lansirane iz pojasa Gaze ka Izraelu Foto: Tanjug/AP

Palestinci su večeras ispalili raketu iz pojasa Gaze na jug Izraela, saopštila je izraelska vojska. To je treća uzastopna noć da Palestinci gađaju jug Izraela, preneo je "Tajms of Izrael", a javlja Tanjug.

Sirene za upozoravanje na raketne napade čule su se širom izraelskih zajednica u blizini granice sa Gazom, kao i u Sderotu, pa je hiljade ljudi potrčalo u skloništa. Troje Izraelaca lakške je povređeno dok su pokušavali da se sklone, rekli su lekari.

Raketu je presreo sistem odbrane od projektila Gvozdena kupola, saopštila je izraelska vojska. Kao i prethodne dve noći, nijedna palestinska grupa nije javno preuzela odgovornost za raketne napade.

Izrael je izveo vazdušne napade na ciljeve Hamasa u petak i subotu nakon raketnih napada, jer smatra da je ta militantna grupa odgovorna za raketne napade iz Gaze. Portparol Regionalnog saveta Šaar Hanegev izjavio je da u tom području nije bilo žrtava niti je pričinjena materijalna štete od raketa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA