≫ 

Teška sudbina: Kao dete ga silovali rođaci, robijao za ubistvo koje nije počinio, preminuo od korone

Tibado, koji je imao veoma teško detinjstvo, osuđen 1996. je na smrtnu kaznu za ubistvo rođake koje nije počinio

  • 3
Damon Thibodeaux Foto: Tanjug/AP

Dejmon Tibado (47), koji je proveo 16 godina u zatvoru u SAD za ubistvo koje nije počinio, preminuo je od posledica kovida-19.

Tibado je bio osuđen 1996. godine za ubistvo rođaka, a tek 2012. je oslobođen nakon što je DNK analizom utvrđeno da on nije počinio taj zločin. On je u zatvoru bio gotovo punih 16 godina, čekajući na izvršenje smrtne kazne.

Nakon što je pušten na slobodu, počeo je da gradi život iznova u Minesoti, a potom se sa porodicom odselio u Teksas. Radio je kao vozač šlepera i čim se ukazala prilika otišao je da primi vakcinu protiv korona virusa. Nažalost, nekoliko dana nakon prve doze osetio je simptome korona virusa.

Stanje mu se tokom avgusta pogoršalo, pa je hitno smešten u bolnicu u Džeksonvilu na Floridi. Advokati koji su ga ranije branili na sudu kažu da Dejmon nijednog trenutka nije bio ogorčen zbog sudbine koja ga je zadesila, već je do poslednjeg sekunda bio optimističan.

U jednom trenutku je i delovao da će se Dejmon izvući. Tokom tri nedelje više puta je prebacivan na odeljenje intenzivne nege, a potom je stanje krenulo da mu se poboljšava.

- Brate, spreman sam da izađem odavde i da dođem kući - rekao je svom mlađem bratu Dejvidu 2. septembra.

Međutim, posle nekoliko sati, stanje mu se naglo pogoršalo. Ubrzo je Dejvidu ponovo zvonio telefon, ali nije ga zvao Dejmon, već lekar da mu saopšti da je srce njegovog brata prestalo da kuca.

- Zvali su me da pitaju da li mogu da prestanu sa reanimacijom. Došlo je do potpunom kolapsa pluća i srce je stalo. Tražili su od mene da im dozvolim da puste mog brata, mog najboljeg prijatelja da zauvek ode - rekao je Dejvid u suzama.

Dejvid je rekao da su on i Dejmon imali teško imali teško detinjstvo. Rekao je kako ih je zlostavljao suprug njihove majke dok su bili mali. Dejmona je očuh i seksualno zlostavljao, a potom rođak i na kraju deda.

- Mnogo toga teškog smo zajedno prošli - rekao je Dejvid.

Dejmon je imao 22 godine, kada je na barži na reci Misisipi u julu 1996. nestala njegova 14-godišnja rođaka. Dejmon je u tom trenutku bio u stanu njenih roditelja, a telo je pronađeno u reci.

Usledilo je mučno ispitivanje, tokom kojeg je Dejmon priznao zločin koji nije počinio, a potom je osuđen na smrt.

Nakon toga se godinama borio da dokaže da nije kriv.

Video: Kako je Tijana Jurić zapečatila sudbinu svakom ubici deteta u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    15. septembar 2021 | 14:30

    "Nekoliko dana nakon prve doze osetio je prve simptome virusa" Da da..

  • ma

    16. septembar 2021 | 01:15

    Fakzer je zakon. Ko se nije vakcinisao taj nezeli dobro meni i nezeli da zivi u svijetu koji se mjenja iz dana u dan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA