Darko je bežao od robije 30 godina, sad je zbog korone u Sidneju ostao bez posla i rešio da se preda

Darko je rođen u bivšoj Jugoslaviji, a na pitanje zašto je pobegao i nije sačekao da odsluži kaznu, rekao je da se plašio da će ga australijske vlasti deportovati nazad

  • 2
Darko Desić Foto: NSW Police

Darko Desić, odlučio je da se posle 30 godina skrivanja vrati u zatvor, nakon što je u Sidneju zbog strogih korona mera i karantina ostao bez stana i posla. 

Ovaj 64- godišnji begunac predao se u policijskoj stanici Di Vaj u Sidneju i sud mu je odbio kauciju. Sudićemu se jer je 1992. godine pobegao iz zatvora, a ukoliko ga proglase krivim preti mu do sedam godina zatvora, saopštile su australijske vlasti.

Darko je godinama u Sidneju radio kao građevinski radnik, a zbog karantina ostao je bez posla.

- U subotu je spavao na plaži i rekao je pusti sve ovo i vrati se u zatvor gde imaš krov nad glavom - rekao je izvor za medije. Desić je imao 35 godina kada je u noći između 31. jula i 1. avgust 1992. pobegao iz zatvora u Graftonu, koji se nalazi 620 kilometara severno od Sidneja. Policija je tada saopštila da je on upotrebio alat, uključujući nož za testeru, kako bi prerezao rešetke prozora svoje ćelije.

On je u zatvoru odslužio 13 meseci troipogodišnje kazne zbog posedovanja i uzgajanja marihuane.

Darko je rođen u bivšoj Jugoslaviji, a na pitanje zašto je pobegao i nije sačekao da odsluži kaznu, rekao je da se plašio da će ga australijske vlasti deportovati nazad.

Uplašio se da će biti kažnjen jer nije odslužio obavezni vojni rok u svojoj zemlji. On nije australijski državljanin, ali su mediji naveli da su imigracioni službenici odustali od njegovog traženja i 2008. godine mu odobrili boravak u Australiji, prenosi CBS News.

On je policiji nakon predaje rekao da je svo vreme boravio na severnim plažama Sidneja u predgrađu Avalona, a prema pisanju medija u to vreme policiji nikada nije privukao pažnju.

Darko Desić spomenut je u  TV dokumentarcu"Australijski najtraženiji kriminalci"koji se na televiziji emitovao sve do 1999 godine, nakon što je neko prijavio da ga je video u Novri, gradu 180 kilometara južno od Sidneja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V6

    15. septembar 2021 | 23:37

    Ako im bežao 30godina odmah treba da ga i puste..

  • Crnogorac

    16. septembar 2021 | 00:38

    Vrati se na balkan, ne moraš da služis vojsku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA