Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo su braća čija su tela nađena u bunaru u Meksiku: Devojka jednog od njih objavila njegovu poslednju poruku

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ostaci braće i njihovog prijatelja pronađeni su na dnu bunara u subotu, oko dva kilometra dalje od Rosarita gde su odseli

  • 1
Callum Jake Robinson braća Australija ubistvo Foto: Instagram/callum10robinson

Očajni roditelji braće surfera iz Australije koji su ubijeni tokom putovanja u Meksiko oglasili su se nakon što su odleteli tamo kako bi identifikovali njihova tela.

Kalum Robinson (33) i njegov brat Džejk (30) otputovali su sa njihovim američkim prijateljem Džekom Karterom Roadom (30) u region Donje Kalifornije gde su nestali 27. aprila.

Ostaci trojice muškaraca pronađeni su na dnu bunara u subotu, oko dva kilometra dalje od Rosarita gde su odseli, prenosi Daily mail.

U bunaru u Meksiku pronađena tela nestalih surfera? Foto: Guillermo Arias / AFP / Profimedia

Svako od njih imao je po jednu prostrelnu ranu u glavi.

Troje meksičkih državljana - Hesus Gerardo Garsija Kota, njegova devojka Ari Gisel Garsija Kota i njegov brat Kristijan Alehandro Garsija uhapšeni su u sredu i optuženi za kidnapovanje.

Inače, braća Robinson su putovala po svetu i posećivala lokacije zanimljive surferima. Prošle godine posetili su i Hrvatsku - bili su na Plitvicama i Jadranu.

Njihovi roditelji Martin i Debra Robinson identifikovali su njihova tela i briznuli u plač dok su govorili o svojim sinovima.

Martin Debra Robinson Surferi Callum Jake Robinson Australija Meksiko Foto: Tanjug/AP

Oni su rekli da su njihova srca slomljena i da je svet postao mračno mesto za njih.

"Sada je vreme da ih odvedemo kući porodici i prijateljima i talasima u Australiji", rekli su roditelji.

Džejk, koji je radio u Pertu kao doktor, otputovao je u SAD dve nedelje ranije kako bi posetio brata Kaluma, koji je živeo u San Dijegu sa svojom devojkom Emili Horvat.

Ona je u utorak objavila na Instagramu glasovnu poruku od Kaluma i napisala da će je stalno preslušavati.

"Srećan utorak, dobro jutro. Sad je 11.11 i mislim na tebe. Samo sam hteo da ti pošaljem brzu poruku i da kažem, zdravo dušo – nadam se da imaš fenomenalan početak dana. Iz nekog razloga danas osećam veliki osmeh na tvom licu. Nadam se da si puna pozitive i osmeha. Živeli dušo, nedostaješ mi", rekao je Kalum u poruci.

Meksička policija je otkrila da je pronašla tri napuštena šatora poprskana krvlju u kampu južno od grada Ensenade.

Vlasti su takođe pronašle čaure u kampu gde su trojica muškaraca poslednji put viđena, a istraga ih je odvela do bunara udaljenog oko 2 km.

Spasiocima je bilo potrebno oko 20 sati da izvuku tela iz bunara, a fizičke karakteristike, uključujući kosu i odeću, odgovarale su nestalim muškarcima.

Surferi Callum Jake Robinson Australija Meksiko Foto: Tanjug/AP

Državni tužilac Donje Kalifornije, Marija Andrade Ramirez, rekla je da će istraga ubistva ispitati da li su muškarci ubijeni u navodnoj pljački.

Ona je rekla da su navodni lopovi verovatno bili zainteresovani za njihov kamion, beli Chevrolet Colorado pikap, a tačnije za gume.

"Kada su pokušali da dođu do vozila, žrtve su se usprotivile pljački, pljačkaši su bili naoružani vatrenim oružjem i očigledno su pucali u žrtve", rekla je Andrade Ramirez.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZOKI

    8. maj 2024 | 14:53

    Koji vrag ih tjera da idu u zemlje gdje vas ubiju za tenisice a kamo li nesto drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA