≫ 

"Deo mene je umro danas": Preminula devojčica (10) koja je napravila listu poslednjih želja

Kuvala je sa čuvenim Gordonom Remzijem, posetila TV studio, sakupljala novac u humanitarne svrhe

  • 2
Sophie Fairall

Foto: Facebook

Devojčica koja je imala kancer i koja je kuvala sa čuvenim kuvarom Gordonom Remzijem kao deo svoje "želje umirućih" preminula je u 10. godini, potvrdila je njena mama medijima. Sofi Ferol iz Hempšira imala je dijagnozu "rabdomiosarkom", redak tip kancera koji se formira u mekom tkivu dece, koja je uspostavljena u septembru prošle godine, navodi Mirror.

Uprkos hrabroj borbi i mnogim operacijama, hemoterapijama i radioterapiji, kancer se vratio u junu ove godine, zbog čega je porodica aktivirala listu stvari koje je devojčica želela da uradi dok je živa.

Kuvala je sa Gordonom Remzijem, bila u fokusu pažnje engleske fudbalske reprezentacije i prikupila desetine hiljada funti u humanitarne svrhe. U njeno ime prikupljeno je 50.000 funti za humanitarnu organizaciju koja se bavi dečijim rakom, "Alisina barka".

Majka: Ja više nikada neću biti ista

 

Njena očajna mama Šarlot objavila je poruku na društvenim mrežama:

- Srce mi je slomljeno, osećam bol koju ne mogu ni da opišem, sve što mogu da kažem je da je to najbolnija stvar koju sam ikada iskusila. Deo mene je umro danas i ja nikada više neću biti ista. Sofi je imala još toliko toga da pruži i nije trebalo da bude ovako. Bila je najlepša, najduhovitija, najbrižnija, najjača devojčica ikada. Ko bi rekao da desetogodišnja devojčica može da ima toliko uticaja na toliko mnogo ljudi? Iako sam znala da umire, i dalje ne mogu da verujem da je zaista otišla.

Sofi je osvojila naciju u julu kada se pojavila u jednoj emisiji na TV-u sa mamom i tatom, koji su tada otkrili da su joj lekari dali još šest meseci života. Uprkos takvoj prognozi, Sofi je ostala pozitivna. Napisala je listu stvari koje bi želela da uradi.

- Imala je tumor od 30 centimetara koji je u septembru uklonjen - rekao je njen otac. - Nažalost, tumor se u junu vratio, posle devet meseci hemoterapije i radioterapije. Rekli su nam da nema leka, ali Sofi je ostala svoja, želi da bude pozitivna - rekao je u emisiji njen otac.

Odlučili da prekinu terapiju

 

Sofina mama je rekla da su odlučili da prekinu njenu terapiju, što, navodi ona, nije bila laka odluka.

- Znali smo šta će biti posledice - rekla je ona.

Jedna od Sofinih želja bila je da poseti studio u kom se snima emisija "This morning" u kojoj je gostovala i kada su je pitali da li je tako sve zamišljala, rekla je:

- Manje je nego što sam zamišljala... Mislila sam da su prozori pravi!"

Video: Hrabra beba peva i hoda 24 sata posle teške operacije glave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SLOBODAN

    21. septembar 2021 | 01:13

    SVAKI KANCER JE IZLEČIV, A O TOME BI ONI KOJI SU ZADUŽENI ZA ZDRAVLJE LJUDI PRVI TREBALO DA NAUČE... 1. NE DATI HRANU KANCEROGENIM ĆELIJAMA SA KOJOM ONE BUJAJU... 2. PODIZATI BROJ IMUNIH ĆELIJA SVAKIH SAT VREMENA, DA BI IH IMALO DOVOLJNO U BORBI SA KANCEROGENIM ĆELIJAMA... NAŠ PRIRODNI IMUNI SISTEM SE IZBORI SA SVIM KANCEROGENIM ĆELIJAMA I 3. NAPRAVITI DA KRVOTOK BUDE BAZNI JER KANCER NEMOŽE DA OSTANE U TOJ SREDINI, REZULTAT JE DA NEMOŽE DA METASTAZIRA, DA SE ŠIRI I DALJE PRENOSI... NE MESO NE MLEKO NE JAJA... DOK ORGANIZAM NE OZDRAVI... PRENESITE TO LJUDIMA NEKA ZNAJU... POZDRAV

  • Sg

    21. septembar 2021 | 08:28

    Ja prosto neznam i zbog cega objavljujete tako tuzne vesti koje nisu uopste dobro dosle za citanje. Toje tako tuzno i zalosno kad se procita

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA