≫ 

Ana i Mihajlo ispraćeni na večni počinak: Roditelji ih ostavili i otišli u polje, našli ih mrtve

Kobnog 18. septembra mališane su majka Svetlana (35) i otac Stanislav (41) ostavili same u kući kako bi otišli u polje da rade. Ukrajinska policija i dalje istražuje smrt dvoje dece

  • 3
Mihajlo i Ana, Ukrajina, deca Printscreen: Youtube/Суспільне Донбас

Mihajlo (7) i Ana (9), koji su pronađeni mrtvi prošlog vikenda u svom domu u jednom selu u Ukrajini, sahranjeni su na lokalnom groblju.

Deca su pronađena u starom sanduku za posteljinu, a iako prvi rezultati istrage pokazuju da su se deca sama zatvorila u škrinji iz koje posle nisu mogli da izađu, policija ne isključuje mogućnost da ih je neko tu zatvorio.

Kobnog 18. septembra mališane su majka Svetlana (35) i otac Stanislav (41) ostavili same u kući kako bi otišli u polje da rade. Prema navodima ukrajinskih medija, majka se sa mališanima poslednji put čula oko 10 sati, a u 11 se deca već nisu javljala na telefon.

Umesto da se vrate iz polja, koje je udaljeno oko 30 kilometara od kuće, Svetlana i Stanislav su ostali da okopavaju krompir i tek uveče su se vratili kući.

O samom događaju kruže oprečne informacije. Navodno po povratku kući roditelji nisu odmah prijavili nestanak dece. Mediji su preneil da su Svetlana i Stanislav prvo seli da piju, a da je Svetlana krenula u potragu za decom tek pošto je Stanislav zaspao.

Otac mališana demantuje ove navode i kaže da su odmah krenuli u potragu za decom.

- Deca bi nas uvek sačekala po povratku sa posla. Istrčali bi ispred kuće jer bismo im uvek nešto kupili kada uzmemo dnevnicu. Međutim, ovog puta nisu izašli. Dozivao sam ih po dvorištu. Ušli smo u kuću, bila je u neredu. Uvek bi kuću ostavili u neredu tako. Počeo sam da ih tražim po kraju biciklom, supruga je išla peške. Nismo mogli da ih nađemo - rekao je otac novinarima na sahrani.

Stanislav tvrdi da su, nakon bezuspešne potrage, odmah pozvali policiju. Deca su potom pronađena mrtva u sanduku za posteljinu.

- I policija kaže da je nesrećan slučaj, da su ušli u sanduk, da se poklopac zaglavio i da su se ugušili - rekao je Stanislav.

Portparol policije rekao je da je porodica registrovana u Centru za socijalni rad i da su dobijali pomoć. Kako je naveo, roditelji su ispitani zbog sumnje da su zanemarivali decu.

- Istražujemo sve moguće opcije oko smrti dečaka i devojčice - rekao je portparol i dodao da istraga još traje.

Mališani su sahranjeni na lokalnom groblju. Na ispraćaj je došao veliki broj članova porodice, prijatelji i nastavnici iz škole.

Oni koji poznaju porodicu sumnjaju da su Stanislav i Svetlana odgovorni za smrt mališana.

- Oni su bili divna, vesela deca. Roditelji su imali divan odnos sa njima. Deca su ih volela, i oni njih - tvrdi direktorka škole Svetlana Zigajlo.

Video: Prvi trenuci nakon eksplozije u Čika Ljubinoj: Žena leži na zemlji, prolaznici dozivali pomoć

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    26. septembar 2021 | 13:40

    Kakva tuga Bozeee... Deca se ne ostavljaju sami! Tačka! Ja razumem da neko nema izbora, da moraju da rade a nemaju kod koga decu. Al za sve postoji rešenje. Ne znam. Ja i kad ih ostavim kod baba, ja zovem svakih pola sata.

  • Lazar

    26. septembar 2021 | 13:54

    Sta vam je sada skrilja gde to ja zivim da srpski ne razumem.

  • panic

    26. septembar 2021 | 14:34

    verovatno kaznjeni od roditelja ali roditelji nisu ocekivali ovakav ishod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA