Pripadnici snaga bezbednosti likvidirali muškarca u Minsku: Ubili američkog državljanina?

KGB nije identifikovao ubijenog čoveka po imenu ili profesiji, već ga je nazvao "teroristom", terminom koji se koristi za anti vladine demonstrante

  • 2
Belorusija, Minsk Foto: Tanjug/AP

Beloruske snage bezbednosti likvidirale su jednog muškarca i uhapsile njegovu ženu tokom akcije u stambenom bloku u Minsku, saopštila je danas služba bezbednosti KGB.

Čovek je u utorak navodno otvorio vatru na snage bezbednosti i lišio života jednog pripadnika bezbednosne službe, navodi se u saopštenju KGB, prenosi izveštač Rojtersa, koji nije mogao nezavisno da potvrdi verodostojnost saopštenja i snimka incidenta koji je emitovan na beloruskoj državnoj televiziji.

Viši savetnik liderke beloruske opozicije Svjatlane Tihanovske koja je u egzilu, identifikovao je ubijenog čoveka kao IT radnika zaposlenog u softverskoj kompaniji EPAM Sistems, sa sedištem u SAD.

- On je navodno bio američki državljanin koji je podržavao demokratski pokret u Belorusiji. Njegova supruga je pritvorena. Majka je šokirana - napisao je na Tviteru Franak Viacorka, savetnik Tihanovske i poručio da nasilje mora prestati iako se režim nada da nasiljem može da podeli društvo i da obeshrabri protivnike.

- Nasilje ne može biti rešenje za krizu. Dosta žrtava. Vladavina prava mora se vratiti u zemlju - poručio je Viacorka.

KGB nije identifikovao ubijenog čoveka po imenu ili profesiji, već ga je nazvao "teroristom", terminom koji se koristi za anti vladine demonstrante.

- Kao odgovor na zakonite zahteve organa reda 31-godišnji osumnjičeni odbio je da otvori vrata svog stana. S obzirom na prirodu otpora koji je pružio državnim organima 31-godišnjak je likvidiran u razmeni vatre - navodi se u saopštenju KGB.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    29. septembar 2021 | 09:38

    Ubili spijuna tako se to radi bravo brate Lukasenko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA