≫ 

Pojavio se policijski snimak nastao nedugo pre smrti Gabi Petito: Pokušala da zaštiti dečka nasilnika?

Gabi Petito je tad u suzama rekla da je spremna da plati bilo kakvu kaznu, samo da se ne podiže prijava

  • 0
Gabi Petito Gabby nestanak devojka nestala Florida potraga Foto: Tanjug/AP

Pojavili su se novi detalji o nasilnoj svađi između ubijene Gabi Petito i njenog verenika dok su tokom avgusta putovali po Juti. Detalje je zabeležila policijska kamera.

Snimak sa policijske kamere daje uvid u probleme koje su Gabi i njen verenik Brajan Laundri imali tokom njihovog letnjeg putešestvija po državi. Jedan od svedoka događaju od 12. avgusta opisao je da je par, uoči dolaska policije, imao raspravu preko telefona i da je sve delovalo "kao da se svađaju dvoje klinaca".

Policija i dalje istražuje smrt Gabi Petito, čije telo je pronađeno u Vajomingu u septembru. I dalje traže njenog verenika Brajana, koji je napustio porodični dom pre dve nedelje i od tada ga niko nije video. Do sada on nije zvanično osumnjičen za Gabinu smrt, ali je glavni predmet istrage. Policija je izdala nalog za njegovo hapšenje jer je protivzakonito koristio tuđu debitnu karticu da bi podigao novac.

Svađa između Gabi i Brajana odigrala se u Moabu u Juti, neke dve nedelje pre nego što se Gabi poslednji put čula sa majkom. Brajan se bez Gabi vratio kući na Floridu 1. septembra, a deset dana kasnije Gabina porodica prijavila je njen nestanak.

Policiju je prethodno pozvala jedna osoba koja je želela da prijavi "porodičnu svađu para koji se odvezao u belom kombiju".

- Mi smo se vozili i videli smo čoveka koji šamara devojku. Tada smo stali. Oni su išli trotoarom tamo-vamo. On je nastavio da je udara, a onda su seli u vozilo i otišli - naveo je svedok kada je pozvao policiju.

Policija je potom locirala kombi i zaustavila ga zbog prekoračenja brzine, prestrojavanja u kontra-traku i "ispravljanja krivine". Policajac je tada prišao paru, a kamera na njegovoj uniformi snimila je Gabi kako govori: "Svađali smo se jutros. Imamo nekih privatnih problema".

Međutim, snimak odaje još više detalja o tome šta se događalo tog 12. avgusta.

Na snimku, koji traje 52 minuta, čuje se kako policajac kaže Gabi da je jedan par prijavio da je video kako je Brajan udara. Gabi je odgovorila da je Brajan jeste udario, ali da je ona prva njega udarila.

- Ti si njega prva udarila? Po licu ili još negde - čuje se kako policajac pita, na šta je Gabi odgovorila da joj je Brajan stalno govorio da umukne.

- Da li je on tebe udario? Mislim, uredu je ako kaže da si ti njega udarila, onda bih razumeo što je on tebe udario, ali hoću da znam istinu da li te je zaista udario - pitao je policajac.

- Mislim, mislim da sam ja njega prva udarila - govori uplakana Gabi.

Policajac ju je potom upitao gde ju je udario, pokušavajući da je ohrabri da progovori, ali ona je i dalje delovala preplašeno.

- Zgrabio me je za lice, valjda. Nije me udario u lice, nije, nije - tvrdila je Gabi.

Gabi Petito Gabby nestanak devojka nestala Florida potraga Foto: Tanjug/AP

Policajac ju je direktno pitao da li je ošamarena.

- Zgrabio me i zakačio noktima, možda vam zato tako izgleda jer jesam ogrebana ovde na obrazu, osećam, kad pipnem peče me - rekla je mlada devojka.

Nakon toga je molila policajce da nju i Brajana ne razdvajaju. Rekla je da su tim i da bi imala napad anksioznosti ako ih razdvoje. Molila je policiju da im pišu kaznu za saobraćajni prekršaj.

- Najbolje što mogu da uradim jeste da zovem šefa i da ga pitam - rekao je policajc.

Petito je tad, u suzama, rekla da je spremna da plati bilo kakvu kaznu, samo da se ne podiže prijava. Policajac joj je tada rekao da se smiri i da će pozvati šefa.

U policijskom izveštaju se navodi da je, u trenutku kada je par zaustavljen, Brajan imao manje ogrebotine po licu i na i na desnoj ruci, ali da nije strahovao za svoju bezbednost, i da nije iskazivao "simptome mučenog dečka".

- Procenjeno je da nije izložen riziku od opasnosti ili povrede zbog blizine verenice - dodaje se u saopštenju.

U snimku, do kojeg je CNN došao u posed, čuje se i audio snimak svedoka koji je slučaj nasilja prijavio policiji.

- Primetio sam da se svađaju preko telefona. Mislim da je pokušao da joj otme telefon, i nisam siguran zašto. Delovalo je kao da on ide do jedne strane kombija i da njoj ne dozvoljava da uđe u vozilo. Kako je ona pokušavala on je izgovorio nešto poput: "Zašto si tako zla". Sećam se da je ona njega udarila par puta, ali ne jako, nego kao kada se deca pobiju - rekao je svedok.

Nije podignuta prijava, a na predlog policije par je te noći spavao odvojeno. Brajan je ostao u hotelu, a Gabi u kombiju.

Sada se dodatno istražuje kakav je odnos bio policijskih službenika prema paru tog dana kada je kombi zaustavljen.

- Razumemo da svako može da posmatra neku situaciju na svoj način i jasno nam je da smrt gospođice Petito dve nedelje kasnije može da dovede do raznih spekulacija i dovede u pitanje šta je učinjeno prilikom incidenta u Moabu. Gradski zvaničnici sprovode istragu kako bi se utvrdile sve činjenice i predali neophodni dokazi. U ovom trenutku ne postoje informacije koje ukazuju na to da je policija prilikom intervencije zanemarila svoju dužnost. Ipak sprovešćemo istragu - saopštili su gradski čelnici.

Menjana rezervacija pre nego što se Brajan vratio kući

I dok se pojavljuju nove informacije o odnosu para iz avgusta, došlo se i do novih saznanja iz Brajanove porodice tokom septembra.

Pre njegovog nestanka i pre nego što je prijavljen Gabin nestanak, Brajan je otišao na kampovanje sa porodicom. Dokumenta, u koje je CNN, imao uvid pokazuju da je Brajanova majka rezervisala mesto u kamp parku Fort de Soto za prvi vikend septembra, da bi kasnije promenila rezervaciju za kasniji datum i dodala još jednog putnika.

Prvo je 24. avgusta rezervisala za period od 1. do 3. septembra, za dvoje ljudi. Istu rezervaciju otkazala je 31. avgusta, ali se ne navodi razlog za otkazivanje.

Novu rezervaciju majka je podnela 3. septembra, dva dana nakon što se Brajan vratio kući. Rezervacija je glasila na troje ljudi za 6. septembar. Advokat Laudrijevih je potvrdio da je porodica u to vreme bila na kampovanju i da su park svi napustili zajedno.

Upitan zašto je menjana rezervacija, advokat je rekao da ne zna detalje, već samo zna da je porodica umesto od 1. do 3, kampovala 6. i 7. septembra.

- Laundri je 4. septembra kupio mobilni telefon u jednoj prodavnici u Portu. Nije u pitanju telefon za kratkoročnu upotrebu, već je morao da otvori račun. Taj telefon je ostavio kod kuće na dan kada je otišao na hajking 14. septembra i taj telefon su uzeli agenti FBI - naveo je advokat.

Nije poznato šta se dogodilo sa prethodnim Brajanovim telefonom. Tri dana nakon što je Gabina porodica prijavila njen nestanak, 14. septembra, Brajanovi roditelji su ga poslednji put videli. Rekli su da je iz kuće izašao sa rancem i rekao da ide u obližnji rezervat prirode. Roditelji su ovo rekli policiji tek 17. septembra, a dva dana kasnije pronađeni su ostaci Gabi Petito u Vajomingu.

Prvi nalozi obdukcije pokazuju da je Gabi ubijena.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA