Snimak hapšenja Sakašvilija: U policiju ušao nasmejan u dukserici, pa otpočeo štrajk glađu

Sakašvili je 2018. godine osuđen u odsustvu za zloupotrebu položaja na šest godina zatvora. U Gruziju se vratio pred važne izbore koji će u toj zemlji biti održani u subotu 2. oktobra 2021. godine

  • 0

Bivši gruzijski predsednik Mihail Sakašvili za kojim su gruzijske vlasti raspisale poternicu i koji je ranije danas izjavio da se posle osam godina vratio u svoju zemlju, uhapšen je u gradu Batumiju, saopštio je gruzijski premijer Irakli Garibašvili.

Na snimku koji kruži internetom vidi se Sakšvili dok ga policajci izvode iz automobila sa lisicama na rukama. On je u policijsku stanicu ušao u beloj dukserici i crnoj trenerci, a pored njega bila su dva policajca sa maskama. Ono što je mnoge korisnike Tvitera začudilo je njegov izraz lica, budući da je sve vreme bio nasmejan i dobro raspoložen.

Sakašvili je 2018. godine osuđen u odsustvu za zloupotrebu položaja na šest godina zatvora. U Gruziju se vratio pred važne izbore koji će u toj zemlji biti održani u subotu 2. oktobra 2021. godine.

Bivši gruzijski predsednik posle skoro osam godina života u izgnanstvu izenanda je odlučio da se vrati u zemlju. Prvo je šetao po prestonici Tiblisiju, a onda se oglasio na Fejsbuku, pa su mu drugovi gruzijski policajci zakucali na vrata i stavili mu lisice na ruke. Vezali ga, a on je u svom stilu sa svojim čuvenim smeškom pozirao fotoreporterima.

On je takođe objavio video snimak na kojem tvrdi da se nalazi u Batumiju.

Gruzijske vlasti su više puta saopštavale da će ga odmah uhapsiti po njegovom dolasku u zemlju.

Sakašvili počeo u pritovoru štrajk glađu

Bivši gruzijski predsednik Mihail Sakašvili, koji je danas uhapšen u toj zemlji, počeo je štrajk glađu i zatražio da se sastane sa ukrajinskim konzulom, saopštio je gruzijski ombudsman Nino Lomdžaria.

- Kad sam ga posetio, bio je kod doktora i na lekarskim pregledima. Kasnije nam je dozvoljeno da razgovaramo u zatvorskoj ćeliji. Rekao je da objavljuje štrajk glađu - rekao je Lomdžaria nakon sastanka sa Sakašvilijem, prenosi TASS.

On je dodao i da bivši predsednik poriče optužbe i smatra sebe političkim zatvorenikom.

Gruzijska predsednica Salome Zurabišvili saopštila je danas da neće pomilovati bivšeg predsednika, a sada opozicionog političara Sakašvilija, nakon što je danas uhapšen u toj zemlji.

Gruzijske vlasti su više puta saopštavale da će Sakašvilija, koji je bio predsednik od januara 2004. godine do novembra 2013. godine uhapsiti odmah po dolasku u zemlju.

Sakašviliju se stavlja na teret da je zloupotrebio položaj i zataškavao dokaze zbog čega je 2018. godine osuđen u odsustvu na zatvorsku kaznu, a on tvrdi da su sve optužbe protiv njega politički motivisane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA