≫ 

Osim Hrvata, na udaru zbog migranata se našli i grčki policajci: "Nije istina da ih potiskujemo"

Evropska komisija zatražila je danas istragu o potiskivanju migranata pošto su nemački mediji "Špigl" i ARD objavili da, kako tvrde, grčki i hrvatski zvaničnici sprovode takve operacije

  • 8
požar, morija, Lezbos, Grčka Migranti, Greece Migrant Camp Blaze Foto: Tanjug/AP

Grčka je danas odbacila medijske navode da potiskuje migrante sa svojih granica i saopštila da je sve što čini u borbi protiv ilegalne migracije u okviru međunarodnog prava.

Evropska komisija zatražila je danas istragu o potiskivanju migranata pošto su nemački mediji "Špigl" i ARD objavili da, kako tvrde, grčki i hrvatski zvaničnici sprovode takve operacije.

- Najsnažnije odbacujemo ove navode. Grčke granice su granice EU i mi postupamo u okviru međunarodnog i evropskog prava kako bismo ih zaštitili- rekao je grčki ministar za migracije Notis Mitarahi u saopštenju.

On je rekao da Evropa ostaje cilj kriminalnih bandi koje iskorišćavaju ljude koji žele da uđu ilegalno u EU, prenosi Rojters.

- Ne izvinjavamo se za naše kontinuirane napore na razbijanju ovih akcija krijumčarenja ljudi i zaštite granica Evrope - zaključio je Mitarahi.

Video: Ekipa Telegrafa na grčko- turskoj granici: Migranti pokušavaju da probiju žice

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Princ

    7. oktobar 2021 | 16:54

    Zašto jermeni nisu krenuli u evropu kad su ih napali azerbejdzanci? Evropa je trula, odlučuju im neke nevladine organizacije o islamizaciji evrope. Napolje sa migrantima.

  • Djuro

    7. oktobar 2021 | 16:58

    I u pravu su !!!! Ne svidja im se Evropa ,nisu zadovoljni i kriva im Evropa , krivi im drugi narodi , krivi im Hriscani a idu iz svojih Muslimanskih zemalja u zemlje koje su Hriscanske i koje im se ne svidjaju !? Sve proterati i vratiti odakle su dosli ! Nek se sele po Dubaiu , saudijskoj Arabiji , Iranu , Kataru

  • zana

    7. oktobar 2021 | 17:35

    Mi u Evropi svi bez izuzetka trebali bi da zivimo i slavimo Hriscanstvo i da svima jasno damo do znanja da ko se idluci da ovde zivi to mora da respektuje i postuje i da islamizacija Evrope jednostavno nema sanse i nikada se nece dogoditi uz naravno postovanje muslimana Isto kao sto i u Arapskim zemljama zive Hriscani i drugi narodi gde cak ni nema druge Bogomolje sem dzamije iako bi je mnogi i gradili ali ne dobijaju pravo. Nasa je velicina to sto smo tolerantni ali i tu bi morali postaviti jasne granice jer mnogi to zloupotrebljavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA