≫ 

Putin: Spremni smo da razgovaramo sa NATO, ali o jednom sigurno ne

"Spremni smo za direktne razgovore sa NATO. Međutim, ako govorimo o našim vojnicima, moram da kažem da su oni raspoređeni na teritoriji Rusije", rekao je Putin

  • 4
Russia Putin Sergei Ilnitsky

Rusija je uvek spremna za direktne razgovore sa NATO, ali ne planira da podnosi izveštaj bilo kome o vojnim vežbama na svojoj teritoriji, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

- Spremni smo za direktne razgovore sa NATO. Međutim, ako govorimo o našim vojnicima, moram da kažem da su oni raspoređeni na teritoriji Rusije - rekao je Putin na plenarnoj sednici foruma "Ruska energetska nedelja", prenosi Tass.

On je potvrdio da je tačno da je Rusija nedavno imala strateške vojne vežbe Zapad-2021 i da je to bila velika vojna vežba.

- Ponavljam da imamo svoje vojne vežbe na teritoriji naše zemlje. Tu nema ništa neobično i nismo u obavezi da o tome izveštavamo nijednu drugu stranu - dodao je Putin.

Rusija nije kršila sporazume

Putin je rekao i da je u toku trka u naoružanju između Rusije i SAD, koja je počela nakon što se Vašington povukao iz Sporazuma o ograničenju sistema protivraketne odbrane.

- Nažalost, u toku je trka u naoružanju. I ona je počela nakon povlačenja SAD iz Sporazuma o ograničenju sistema protivraketne odbrane - rekao je Putin.

On je naglasio da Rusija nije kršila nikakve sporazume niti je istupala za njih, navodi Sputnjik.

Russia Putin Sergei Ilnitsky

- To su učinili naši americki partneri, a da bi sa sebe skinuli odgovornost oni sada upiru prstom u nas dok mediji tu priču razduvavaju u interesu onih koji im plaćaju - rekao je Putin na plenarnom zasedanju foruma "Ruska energetska nedelja"

Rusija je spremna na pregovore o smanjenju ofanzivnog naoružanja

Istakao je i da je začuđen reakcijom SAD na to što je Rusija razvila hiperzvučno oružje.

- Prvo su govorili kako im je svejedno, a sada im se to ne sviđa - naveo je Putin.

On je rekao da je Rusija spremna da sa SAD vodi pregovore o smanjenju ofanzivnog naoružanja uzimajući u obzir prisutnost visokotehnološkog oružja.

Video: Krajišnici iz Batajnice otpevali rođendansku pesmu Vladimiru Putinu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta Hamburg

    13. oktobar 2021 | 17:49

    NATO poslodavci nece nikad prestati ucjenjivati,optuzivati,provocirati,slabiti Ruski narod.Njihov cilj je otimanje Ruske teritorije,nikad nikakav mir na duze vrijeme nije moguce ostvariti.NATO poslodavci traze na sve moguce nacine slomljanje Rusije,sklapljanjem saveza i financiranjem raznih izdajnickih,teroristickih grupa ili vlada,domacih izdajnika,placenika,naivnih gradjana iz Coca Cola regala.Sreca ruskog naroda je u cinjenici da imaju predsjednika,vladu,inzinjere,naucnike koji vole svoju majku Rusiju i za sad odbijaju sve podlosti i namjere ekspazionisticki krvolocnih multimilijardera.Koji kroz NATO,VLADU SAD I VLADE PROAMERICKO EKSP namjera kontinuirano stvaraju doktrine o otimanju teritorija i unistenju slavenskih naroda.

  • Nebojša Berak

    13. oktobar 2021 | 17:23

    Evo prilike da hiperzvucno oruzje isproba na Bondstilu i Prištini.

  • Zeljko

    13. oktobar 2021 | 17:32

    ti si se bas narazgovarao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA