Dobio otkaz pa se vratio s pištoljem i usmrtio dvoje: Kolega ga ubio da spasi ostale

Zaposleni, koji nije imenovan, uzeo je oružje i upucao Maksa Hoskinsona (61), nakon što je ovaj počeo da puca u silosu u Supirioru, Nebraska

  • 1
policija ilustracija SAD

Foto: Pixabay/ Ilustracija

Zaposleni koji je uzvratio vatru na naoružanog napadača, koji je pre toga ubio dve osobe u silosu za žito u Nebraski, verovatno je sprečio više smrtnih slučajeva, saopštili su zvaničnici ove američke savezne države danas.

Zaposleni, koji nije imenovan, uzeo je oružje i upucao Maksa Hoskinsona (61), nakon što je ovaj u četvrtak počeo da puca u "Agreks" silosu u Supirioru, Nebraska, prenosi AP.

Vlasti su saopštile da je Hoskinson otpušten ranije u četvrtak i da se tog popodneva vratio sa pištoljem i počeo da puca u kancelarijskom delu firme.

Žrtve su identifikovane kao Sandra Nelson (60) i 53-godišnji Darin Kepke, a treća osoba koju je pogodio Hoskinson, koji je podlegao ranama u bolnici, je zbrinuta i puštena na kućno lečenje.

Zaposleni koji ga je zaustavio je verovatno spasao ostale

 

Policija je tokom konferencije za novinare rekla da vlasti ne očekuju podizanje bilo kakve optužnice protiv zaposlenog koji je upucao Hoskinsona.

- U stvari, verovatno je da su radnje zaposlenog sprečile mnogo daljih gubitaka života u ovoj tragediji - saopštio je zvaničnik policije.

Navedeno je i da policija još ne može da komentariše da li je Hoskinson ciljao žrtve, koje su sve bile zaposlene u Agreksu, a rečeno je da je još nekoliko drugih zaposlenih u kompaniji bilo na licu mesta kada se dogodila pucnjava.

Video: Zavirite u korumpirani raskoš: Uhapšen načelnik saobraćajne policije jer je sagradio vilu od zlata

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Larva

    25. oktobar 2021 | 12:00

    Kod nas bi taj zaposleni dobio barem 10 godina zatvora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA