≫ 

Pet od sedam kandidata za predsednika u Čileu završilo u kovid izolaciji

Pored Borića, u izolaciji su još četiri kandidata koja su nedavno bila u bliskom kontaktu sa njim i za sada su negativni na virus, kako su saopštili na društvenim mrežama, ali čileanski propisi nalažu da se svi bliski kontakti izoluju najmanje sedam dana, bez obzira na rezultat testa

  • 1
Čile korona virus Foto: Tanjug/AP

Pet od ukupno sedam predsedničkih kandidata u Čileu prinuđeno je da se izoluje na nedelju dana nakon što je jednom od njih, Gabrijelu Boriću, koga je nominovala levica, potvrđeno da je pozitivan na korona virus.

Pored Borića, u izolaciji su još četiri kandidata koja su nedavno bila u bliskom kontaktu sa njim i za sada su negativni na virus, kako su saopštili na društvenim mrežama, ali čileanski propisi nalažu da se svi bliski kontakti izoluju najmanje sedam dana, bez obzira na rezultat testa, prenosi Rojters.

Predsednički izbori, prvi od masovnih protesta 2019. koji su potresli Čile, biće održani 21. novembra i predviđeno je da se ide u drugi krug ako neki kandidat ne osvoji više od 50 odsto glasova.

Tri nedelje pre glasanja u prvom krugu, Borić i kandidat krajnje desnice Hoze Antonio Kast prema anketana važe za najveće favorite i očkuje se da će obojica proći u drugi krug koji će se održati u decembru, a Kast je jedan od onih koji je danas morao da se izoluje.

- Pošto sam potvrdio Borićevu dijagnozu, striktno ću se pridržavati važećih sanitarnih propisa i biću u karantinu narednih nekoliko dana. Nadam se da ću vas sve uskoro videti - rekao je Kast u video snimku na društvenim mrežama.

Kandidat vladajuće desničarske stranke Sebastijan Sihel takođe će biti izolovan najmanje do utorka kao i treća po anketama, demohrišćanski kandidat levog centra i aktuelna poslanica Jasna Provoste.

- Nastavljamo od kuće da gradimo novi Čile - napisao je Borić na Tviteru, koji, prema rečima ljudi iz njegovog okruženja, ima groznicu i razmišlja o virtuelnoj kampanji.

Tridesetpetogodišnji Gabrijel Borić kandidat je nove stranke "Podržimo dostojanstvo" (AD), koja je u januaru osnovana ujedinjenjem više levičarskih stranaka, a u objavi juče na Tviteru naveo je da je upravo dobio pozitivan test i pozvao svoje kontakte da prate protokole pandemije.

Borić, koga je osim AD podržala i široka levičarska koalicija "Frente Amplio", koja uključuje i Komunističku partiju , otišao je u preventivnu izolaciju ranije ove nedelje, kada je objavio da ima povišenu temperaturu.

Video: Gospođama pukao film: Tuča u tržnom centru, navalile na radnika obezbeđenja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA