≫ 

U Kini nagrade pograničnom stanovništvu za borbu sa virusom: Objavili "narodni rat" koroni

Za stanovnike Heiheia, u severoistočnoj provinciji Hejlungđang, vlasti su predvidele nagrade od 15.640 dolara pošto je ukupan broj slučajeva u epidemiji dostigao 240

  • 0
Kina, korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Stanovnicima kineskog grada na granici sa Rusijom ponuđene su velike novčane nagrade za pomoć u borbi protiv epidemije Delta soja, a lokalni zvaničnici su objavili "narodni rat" virusu.

Za stanovnike Heiheia, u severoistočnoj provinciji Hejlungđang, vlasti su predvidele nagrade od 15.640 dolara pošto je ukupan broj slučajeva u epidemiji dostigao 240, prenosi "Gardijan".

Prema kineskim državnim medijima, zvaničnici su pozvali ljude u tom pograničnom gradu da odmah prijave sve slučajeve ilegalnog lova, krijumčarenja životinja ili ljude koji prelaze granicu zbog pecanja i za takve informacije ponudile vrednu nagradu.

Stanovništvo je, takođe, upozoreno na stroge kazne za one koji namerno prikrivaju relevantne informacije.

Kineska zdravstvena komisija prijavila je još 62 lokalna simptomatska slučaja u ponedeljak i 43 danas, što je uz 940 slučajeva zabeleženih u najmanje 20 provincija od oktobra, najgora epidemija u zemlji od Vuhana početkom 2020.

Vlasti su posvećene strategiji "Kovid nula" i primenjuju rigorozni niz mera u "narodnom ratu" virusu i pokušajem da se on ponovo eliminiše iz zajednice.

Kako se epidemija nastavlja, zdravstveni zvaničnici su pozvali i na ubrzanje dodatnih doza vakcina i vakcinacije dece.

Vang Chinghua, glavni imunolog Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, rekao je da se ranije smatralo da deca uglavnom nisu pogođena korona virusom, ali se situacija promenila kako je virus mutirao.

Prema "Global Tajmsu", zdravstvene vlasti su postavile cilj da vakcinišu svu decu uzrasta od 3 do 11 godina koja ispunjavaju uslove pre kraja godine.

Video: Snimak posledica stravične eksplozije gasa na ulicama Kine

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA