Lukašenko prebacivanje tenkova na granicu smatra ucenom: "Zar vas istorija nije ništa naučila?"

"Da se borimo protiv migranata sa ''leopardima''? Dobro smo upućeni u vojna pitanja i razumemo šta danas znači voditi rat sa ovim jadnim ljudima na granici Poljske sa Belorusijom i premeštati kolone tenkova", izjavio je Aleksandar Lukašenko

  • 6
Migranti, Poljska, Belorusija, granica Foto: Tanjug/AP

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko okarakterisao je kao ucenu akcije Poljske da tenkove "leopard" prebaci na granicu sa Belorusijom, a nakon eskalacije krize između dve države izazvane pokušajima prodora ilegalnih migranata na teritoriju EU.

- Da se borimo protiv migranata sa ''leopardima''? Dobro smo upućeni u vojna pitanja i razumemo šta danas znači voditi rat sa ovim jadnim ljudima na granici Poljske sa Belorusijom i premeštati kolone tenkova. Jasno je da je to neka obuka ili ucena - izjavio je Lukašenko u intervjuu za ruski časopis "Nacionalna odbrana", a prenosi novinska agencija Beta.

- U savremenom svetu, složite se, podizanje oružja je ravno smrti i samoubistvu. Naročito ovde, u centru Evrope i, šta više, u sukobu sa Belorusijom. Uvek se svi ratovi pokreću na ovom komadu zemlje i sve počinje odavde. Zar istorija ničemu ne uči? - zapitao je Lukašenko.

Podsetimo, danima se odvija prava drama na granici Poljske i Belorusije gde, prema poslednjim procenama, oko 3.000 migranata pokušava da pređe u Poljsku.

Na stotine njih je prethodnu noć provelo pod otvorenim nebom, a pojedini mediji pišu da je nekoliko migranata preminulo od hladnoće.

U utorak u poslepodnevnim časovima je došlo do eskalacije, te su poljske bezbednosne snage navodno bacile suzavac na migrante koji su pokušali da sruše bodljikavu žicu.

Video: Smrzavanje na granici: Porodice sa decom drhte od hladnoće, Poljska strepi od mogućih sukoba

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    9. novembar 2021 | 17:23

    Podrzavam stav Poljske nemoze svako da prelazi granicu gde hoce i kad hoce i sve veci dolazak migranata unistice evropu tako smo mi ostali naseljavankem siptara bez kosova

  • Tako je

    9. novembar 2021 | 16:57

    samo tako nato fasisti znaju

  • zoks

    9. novembar 2021 | 18:45

    Ne mogu da verujem ajde ako su se pribaltičke zemlje prilepile za Nemačku ali Poljska!? Istorija ništa nije naučila Poljake pa i Ukrajince jer Rusima nije potrebna njihova teritorija a Nemcima bogami jeste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA