≫ 

U Kalabriji spaseno više od 300 migranata: Ribarski čamac pun mladića pogodila oluja

Do sada u ovoj godini u Italiju morem je stiglo 57.833 migranta

  • 4
Migranti, Italija Foto: Tanjug/AP

Italijanska obalska straža spasila je danas više od 300 mladića i dečaka, većinom iz Egipta, iz ribarskog čamca koji je bio pogođen olujom.

Spasavanje je počelo u subotu uveče i završilo se rano jutros kada su 303 migranta, pokisla i promrzla, zakoračila u luku Ročela Jonika u pokrajini Kalabrija, prenosi agencija AP.

Kako se navodi, dok većina migranata koji žele da stignu do Italije u centralnom Mediteranu polazi iz Libije ili Tunisa, italijanske vlasti kažu da sve veći broj čamaca krijumčara koji ciljaju na evropske obale, plove rutom koja počinje u Turskoj i završava se na južnom kraju italijanskog poluostrva.

U lučkom gradu Ročela Jonika, volonteri Crvenog krsta rano danas uručili su migrantima plastične klompe, ćebad, hranu i zaštitne maske za lice, a kao deo mera predostrošnosti protiv korona virusa.

Italijanske vlasti su nedavno postavile šatore koji će služiti kao privremeni smeštaj, ali oni mogu da prime samo 120 ljudi.

Navodi se da je do sada u ovoj godini u Italiju morem stiglo 57.833 migranta.

Video: Ušli smo u zabranjenu vojnu zonu na grčkoj granici: Bodljikava žica, mine i turska straža

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Ktć

    14. novembar 2021 | 17:04

    Ovo je organizovan upad muslimana u Evropu, sa ciljem da uruše, u nekoj budućnosti, Evropu iznutra, kada ona bude ugrožena muslimanskim napadom spolja. Mladići u punoj snazi iz Egipta, gde odavno vlada mir, i iz drugih zemalja gde rata nema, odlaze , ne u neku od prebogatog arapskih država, mnogo bližih po mnogo čemu, nego u hrišćansku Evropu. Slučajno? Ne BiH rekao.

  • DENI

    14. novembar 2021 | 16:52

    Stizu li stizu i islamizacia Evrope je blizu.

  • Саша

    14. novembar 2021 | 17:47

    Исламизација европе је у току.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA