≫ 

Migranti pokušavaju da probiju granični punkt i uđu u Poljsku: Na čelu kolone žene i deca

- Izbeglice ističu svoje miroljubive namere i spremne su za različite scenarije. Na čelu kolone su žene sa malom decom - saopštilo je Ministarstvo Belorusije.

  • 29

Migranti su danas ponovo pokušali da nasilno pređu na teritoriju Poljske preko kontrolnog punkta Bruzgi u Grodnonskom regionu u Belorusiji.

Video snimak koji je zabeležen danas, prikazuje konvoj izbeglica, uključujući žene i decu, kako se okupljaju u blizini graničnog prelaza, a zatim se vidi kako muškarci pokušavaju da uklone bodljikavu žicu.

Zauzvrat, poljski službenici angažovali su dodatne snage i specijalnu opremu. Do granice je dopremljen i vodeni top, a u celu akciju uključen je i helikopter.

Državni granični komitet Belorusije saopštio je da se na belorusko-poljskoj granici okupilo više od dve hiljade izbeglica. U saopštenju se dodaje da su migranti odbili da se presele u zdravstvene kampove koji se nalaze u blizini.

- Izbeglice ističu svoje miroljubive namere i spremne su za različite scenarije. Na čelu kolone su žene sa malom decom - saopštilo je Ministarstvo Belorusije.

Istovremeno, poljsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se migranti spremaju da probiju granicu, zbog čega su prinuđeni da angažuju pojačanje na graničnom punktu.

Podsetimo, kolona izbeglica sa Bliskog istoka i Afrike krenula je 8. novembra ka belorusko-poljskoj granici. Migranti, uključujući žene i decu, napravili su improvizovani kamp u kom se većina njih i danas nalazi.

Zbog sve većeg pokušaja migranata da preko Belorusije dođu do Poljske i zemalja EU, Varšava je optužila Minsk da podstiče migracionu krizu u Evropi.

Zauzvrat, Ministarstvo odbrane Belorusije je proglasilo neosnovanim optužbe Poljske o kršenju granica od strane beloruskih vojnika i njihovu umešanost u migracionu krizu.

Video: Neredi na belorusko-poljskoj granici: Migranti probili ogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbbgd

    15. novembar 2021 | 16:48

    Poznat scenario gde isturaju ispred žene i decu a oni da sačuvaju svoje gu*ice. Tako su radili i u svojim državama pa misle da mogu svuda. Bravo Poljaci tako se čuva granica od neprijatelja ne puštaj te parazite u državu.

  • Mitque

    15. novembar 2021 | 17:04

    Stop 🛑 parazitima i islamizaciji Evrope!

  • Realista

    15. novembar 2021 | 17:26

    Ko bi normalan gurao žene i djecu?! Što nisu ostali u Turskoj, Arabiji, ili nekoj drugoj islamskoj državi, već hoće u Njemačku ili neku skandinavsku državu? Ako bježiš od rata bježi u orvu državu koja te prihvata i tebe i tvoje dokumente. Izbeglice s ovih prostora su išle legalno i organizovano a ne kao ovakva necivilizovana rulja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA