Rute kritikovao antikovid demonstrante: "Nikada neću prihvatiti idiote koji koriste nasilje"

Više od 100 osoba je uhapšeno tokom tri noći nasilja

  • 2
Roterdam Holandija protest protiv kovid propusnica Foto: Tanjug/AP

Premijer Holandije, Mark Rute kritikovao je danas "idiote" koji su pravili nerede širom zemlje prethodnog vikenda protestujući protiv antikovid mera.

Više od 100 osoba je uhapšeno tokom tri noći nasilja.

- Ovo je bilo čisto nasilje, antikovid protesti su samo bili izgovor. U društvu postoji veliko nezadovoljstvo jer se dugo nosimo sa pandemijom. Ali nikada neću prihvatiti idiote koji koriste nasilje samo zato što su nezadovoljni - kazao je Rute, prenosi Rojters.

Oko 30 ljudi je uhapšeno u nedelju, a pre toga nekoliko desetina ljudi, nakon što je gnevna rulja mladih bacala kamenje i palila vatru.

Grupe obučene u crno gađale su policijske kombije kamenjem, dok je u Hagu razbijena šoferšajbna na ambulantnim kolima koja su išla da odvezu pacijenta u bolnicu.

Nasilje je počelo u Roterdamu u petak uveče, kada su počeli da se bude protivnici vladinih planova kojima se predviđa zabrana pristupa nevakcinisanim osobama javnim mestima.

Iako su neke lokdaun mere vraćene 13. novembra, broj novoobolelih na dnevnom nivou je dostigao najviši nivo od početka pandemije.

Video: Roterdam razoren: Nasilni protesti protiv korona restrikcija

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    22. novembar 2021 | 16:43

    Isto tako naodr nece prihvatiti da idioti odlucuju o njihovim zivotima i da ih teraju na silu da se vakcinisu!!!!.

  • ABC

    22. novembar 2021 | 19:57

    Rece covek koji na silu i represiom prisiljava narod na vakcinu i uz to izvodi policiju protiv neistomisljenika. Kakva ironija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA