≫ 

Snimak nakon krvoprolića u školi: Tinejdžer ubio drugove, iznose ubijene i povređene

Najmanje 60 kola hitne pomoći odgovorilo je na poziv u Mičigenu

  • 5

Tri učenika su poginula, dečak i dve devojčice, a osmoro je ranjeno uključujući i nastavnika, kada je 15-ogodišnji učenik pucao iz poluautomatskog pištolja u srednjoj školi u okrugu Okland, Mičigen. Osumnjičeni učenik je uhapšen.

Na video snimku nakon pucnjave, vidi se veliki broj policijskih vozila, kola hitne pomoći i dva helikoptera, a pripadnici službi žurno zbrinjavaju povređene.

Na podu, kod samih ulaznih vrata škole vidi se krv. U istragu su uključene i jedinice sa policijskim psima.

Ubijeni su 16-godišnji dečak, 17-godišnja devojčica i 14-godišnja devojčica, rekao je zamenik šerifa Majkl Mekejb novinarima na licu mesta, prenosi Rojters.

- Imali smo više od 100 poziva u našem dispsčerskom centru. Policajci su u roku od pet minuta od prvog poziva priveli osumnjičenog. Oduzeli su mu pištolj. Osumnjičeni je ispalio više hitaca i ima više žrtava. Nažalost, moram da obavestim javnost da imamo tri žrtve za koje se veruje da su učenici. Svi su u lokalnom bolnicama i saniraju im se različite povrede - objasnio je.

Incident je trajao oko pet minuta i za to vreme tinejdžer je ispalio 15 do 20 hitaca, rekao je Mekejb

Kako je dodao, napadač nije pružao otpor tokom privođenja, već je iskoristio svoje pravo da se brani ćutanjem. On je zatražio advokata, a policiji ništa nije želeo da kaže.

- Više od 60 ambulantnih kola odgovorilo je na poziv. Sletelo je i dva helikoptera. Transportovali smo šest ranjenih pacijenata - istakao je zamenik šerifa.

Predsednika Džozefa Bajdena vest o ovom incidentu zatekla je u obilasku na tehničkom koledžu u Minesoti, rekla je novinarima sekretar za štampu Bele kuće, Džen Psaki.

- Moje srce je uz porodice koje prolaze kroz nezamislivu tugu zbog gubitka svojih voljenih - poručio je Bajden iz Minesote.

Guvernerka Mičigena, Grečen Vitmer, nazvala je pucnjavu u srednjoj školi "užasnom".

- Kao građani Mičigena, imamo odgovornost da učinimo sve što možemo da zaštitimo jedni druge od nasilja oružjem - rekla je Vitmar u saopštenju.

Video: Putnik na aerodromu zapucao dok je čekao da prođe kontrolu: Tri osobe povređene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA