Dečak (12) izvršio samoubistvo zbog psihičkog nasilja vršnjaka: "To su bile samo reči, ali one jako bole"

Često su mu govorili da će otići u pakao jer je gej

  • 2

Učenik sedmog razreda u Tenesiju izvršio je samoubistvo nakon što su ga drugovi iz razreda ismejavali zbog odeće koju nosi, a često su mu govorili da će otići u pakao jer je gej. 

Eli Fričli oduzeo je sebi život 27. novembra nakon višemesečnog psihičkog zlostavljanja koje je trpeo od strane vršnjaka. Njegovi roditelji ispričali su za medije da se Eli nikada nije plašio da bude svoj.

- Nije ga bilo briga, ili smo bar mi tako mislili. Teško nam je jer smo zaista smatrali da mu nije stalo do tuđeg mišljenja - ispričali su oni.

Oni su ispričali da je dečak voleo da lakira nokte, a roze mu je bila omiljena boja. Takođe često je nosio omiljeni duks sa likom Sunđer Boba.

- Verovatno su ga zadirkivali jer je stalno nosio tu duksericu. Često su mu govorili da će otići u pakao jer je gej, a religija to ne podržava - kaže njegova majka Debi.

Mesecima trpeo nasilje

Iako su njegovi roditelji znali da ga u školi maltretiraju, kažu da nisu znali da se zbog toga oseća loše,

- Uglavnom su ga vređali, mislim da ga nikada nisu fizički zlostavljali. To su bile smao reči, ali i one jako bole - rekao je dečakov ujak.

Njegova majka ispričala je da nikada nije posumnjala da bi njen sin mogao da uradi sebi tako nešto, piše Yahoo news.

- Svi smo ga izneverili - rekla je ona.

Elijevi orditelji sada žele da spreče da se ijedno dete ili roditelj ikada osete kao oni. Žele da osnuju fondaciju koja će se baviti edukacijom mladih o vršnjačkom nasilju i prevenciji samoubistava.

- Ljudi moraju više da prihvataju jedni druge, bez obzira da li su drugačiji od njih. Roditelji takođe treba više da se fokusiraju na odnos koji imaju sa svojom decom - rekla je vlasnica restorana koja pomaže porodici uprikupljanju novca za osnivanje fondacije.

Ona je dodala da joj je jako teško što je nestao jedan mladi život.

Eli je iza sebe oistavio roditelje i petoro braće i sestara.

Video: Bolna scena dan nakon tužne potrage: Slika, krst i sveća na keju gde je nađeno telo dečaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🐌

    9. decembar 2021 | 06:48

    Sva deca koja se ruzno ophode prema drugima imaju podrsku roditelja za takvo ponasanje.

  • X

    9. decembar 2021 | 08:10

    roditelji su krivi 100% jer su ga podrzali da ide tim pogresnim putem...njegovo ponasanje je odlika njihovog pogresnog razmisljanja i vaspitanja ....cuj lakirao nokte ccc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA