Rusija negirala da je umešana u ubistvo Čečena u Berlinu

Agent koji je izvršio ubistvo osuđen je na doživotnu robiju

  • 3
Vadim K., suđenje Foto: Tanjug/AP

Rusko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je danas "neosnovane optužbe" prema kojima su ruski državni organi bili umešani u ubistvo bivšeg čecenskog militanta u berlinskom parku 2019. godine, javlja Rojters.

Nemački sud je u sredu ocenio da je Rusija naredila ubistvo Čečena i osudila agenta koji je izvršio ubistvo na doživotnu robiju.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je presuda politička i da će Moskva odgovoriti adekvatnim merama za odluku Berlina od srede da protera dvojicu ruskih diplomata.

Da podsetimo, Vadim Krasikov (56) državljanin Rusije osuđen je juče u Nemačkoj zbog ubistva Zemilkina Kangošvilija pre dve godine u Berlinu. Veruje se da je nalog za ubistvo bivšeg komandira u Čečeniji stiglo direktno iz Moskve.

Ubistvo Kangošvilija je dovelo do drastičnog pogoršanja odnosa Berlina i Moskve, a Nemačka, čija je kancelarka u to vreme bila Angela Merkel, je tada proterala dvoje ruskih diplomata, a istim merama je odmah uzvratila i Rusija.

Video: Merkelovoj zazvonio telefon usred razgovora sa Putinom: Pogledajte šta je kancelarka uradila

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naravno da nije

    16. decembar 2021 | 12:00

    To su nemci uradili na svasta su spremni I oni I francuzi samo da nestane pravoslavlja seme im se zatrlo sta sve procitam u njihovoj sstami I sta sve po ceo dan slusam na radiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA