≫ 

Bil Gejts: Pandemija gotova u martu, ali čeka nas nekoliko teških meseci

Milijarder veruje da će sadašnji talas pandemije biti završen do marta sledeće godine jer se novi soj koronavirusa širi tako brzo

  • 44
Najuspešniji ljudi na svetu

Bil Gejts / Foto: Tanjug/AP

Milijarder Bil Gejts navodi da je otkazao "veći deo" planova za odmor zbog omikron varijante. 

- Baš kada je izgledalo da će se život vratiti u normalu, mogli bismo da uđemo u najgori deo pandemije - Gejts je napisao na Tviteru.

- Moji bliski prijatelji zaraženi su omikron varijantom. Zato sam otkazao veći deo svojih novogodišnjih planova.

Milijarder veruje da će sadašnji talas pandemije biti završen do marta sledeće godine jer se novi soj koronavirusa širi tako brzo. Kada omikron prođe kroz populaciju, imaćemo priliku da se oporavimo od zimskog talasa.

- Tih nekoliko meseci moglo bi da bude loše, ali ipak verujem, ukoliko preduzmemo prave korake, pandemija može da bude završena tokom 2022. - navodi Gejts.

Pojedini eksperti za javno zdravlje predvideli su da će omikron imati svoj vrh u januaru. Ova varijanta se širi neverovatnom brzinom. Upravo ta brzina može da dovede do toga da aktivnost virusa opadne.

Gejts smatra da će omikron varijanta uskoro "biti zastupljena u svakoj zemlji sveta" ukoliko nastavi da se širi ovim tempom. Trenutno, ovom varijantom virusa zaraženo je 73% svih pacijenata u SAD.

Video: Game Over: Ko je Melinda Gejts

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA