Milka ubila dve ćerke, sud je oslobodio krivice: Tela devojčica pronašao otac Nenad

Majka iz Perta koja je ubila svoje ćerke, a nakon toga i sebi pokušala da oduzme život, oslobođena je od svih optužbi za ubistvo zbog psihičke nestabilnosti

  • 4
Mia i Tiana Djurasovic Foto: watoday.com.au

Milka Đurasović (40), poreklom iz BiH, u sredu je oslobođena krivice za ubistvo dve ćerke na Vrhovnim sudom Zapadne Australije.

Na suđenju je priznala da je ubila svoje dve ćerke, desetogodišnju Miju i šestogodišnju Tianu, čija tela je pronašao otac Nenad u oktobru 2019. godine. Tvrdila je kako smatra da ne bi trebalo da bude proglašena krivično odgovornom za svoje postupke.

Sudija Stefan Hil zaključio je kako je njena psihička bolest bila toliko jakog intenziteta da nije mogla u momentu da shvati da ne sme ubiti devojčice ni sebe. Majka je proglašena nevinom za oba ubistva. Sudija je naredio da ostane u pritvoru do naloga guvernera nakon čega će biti puštena na slobodu, prenosi Daily Mail.

Da podsetimo, Milka Đurasović se probudila oko sedam sati na dan ubistva i u ostavi pripremila noževe i uže. Ćerka Tiana je počela da plačeš kada je to sve ugledala.

- Hoćeš li mi nešto uraditi? Želim da idem u školu - upitala je šestogodišnjakinja.

Majka se tada trgnula iz transa. Počela je da sprema devojčice za školu. Suprug Nenad ju je kontaktirao.

- Zvučala je normalno i optimistično - dodao je.

Majka je nastavila sa vožnjom ćerke do škole. Na ulazu se parkirala nekoliko minuta pre nego što je odlučila da se vrati kući.

- Idemo u kupovinu - rekla je Tiani.

Kasnije tog jutra je odlučila da nastavi sa planom ubijanja. Uključila je usisivač kako bi prigušila zvukove. Nakon toga je ubila svoje dve ćerke. Poljubila ih je i zagrlila, a potom položila igračke uz njihova tela.

Uzela je video kameru i snimila sebe kako se izvinjava mužu i poručuje mu da je pusti da umre. Takođe je sebi pokušala nekoliko puta da oduzme život.

Otac se tog posle podneva vratio kući s posla i otkrio je Mijino telo kako bespomoćno leži na podu. Tianino telo su kasnije otkrili bolničari, ali majci nije bilo ni traga.

Policija je majku ubrzo pronašla na plaži udaljenoj 11 kilometara od kuće gde je ponovo pokušala da sebi oduzme život. Službenici su takođe pronašli nekoliko beleški gde je Milka napisala kako voli svoje ćerke više nego ikoga i da joj je žao što se nije bolje brinula o njima. Žali što nije bila u boljim odnosima sa mužem i prijateljima.

- Nisam volela da govorim o svojim problemima. Volela bih da sam mogla. Jako mi je žao zbog svega. Devojke su već postale nervozne jer nisu htele da završim na lekovima. Ja sam kriva za sve. Nisam htela ništa loše, ali je tako ispalo - pisalo je u beleškama, prenosi 24sata.

Psihijatar Adam Bret je dva puta razgovarao sa majkom u pritvoru.

- Smatram da je optužena bila psihički nestabilna u vreme počinjenja krivičnog dela. U tom trenutku nije imala sposobnost da razazna da to ne bi trebalo da učini. Takođe je imala nihilističke zablude i verovala je u to da je spasila ćerke od groznih stvari koje je ona sama doživela - objasnio je Bret.

Video: Ubica pokušao da namami učenike da izađu iz učionice: Snimak unutar škole u kojoj je bila pucnjava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duska

    22. decembar 2021 | 18:30

    To je strasno sto se desilo. Ne tvrdim da je majka bila uracunljiva u to vreme, ali se pitam kako je znala da ukopca usisivac da se ne cuju jauci dece, kako je znala da snimi poruku za muza? Ako sve to zanemarimo, kako je moguce da takav dusevni bolesnik bude pusten na slobodu. Mesto takvim bolesnicima je u psihijatrijskim bolnicama dok su zivi. E to je to nezavisno pravosudje koje i nama zele da nametnu.

  • Fey

    22. decembar 2021 | 17:19

    Boze sacuvaj, to je taj zapad. Lagano

  • DARKO 100%

    22. decembar 2021 | 16:42

    Nedaj Boze nikom,strasno ,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA