Rekordan broj obolelih od korona virusa i u Grčkoj treći dan zaredom: Dominira omikron

Zabeleženo 35.580 novozaraženih korona virusom

  • 3
Vakcina testovi koronavirus Atina Grčka Foto: Tanjug/AP

U Grčkoj je danas zabeležen rekordan broj od 35.580 novozaraženih korona virusom, a omikron varijanta je postala dominantna u zemlji.

Ovo je treći dan zaredom da je registrovan rekordan broj obolelih, koji su se utrostručili od početka sedmice, piše Rojters, prenosi Tanjug.

- Izgleda da je ''napad'' omikrona veoma intenzivan - rekla je zamenica ministra zdravlja Mina Gaga tokom brifinga, dodajući da je više od 60 odsto novih slučajeva obolelo od nove varijante korona virusa.

Grčki ministar zdravlja Tanos Plevris najavio je juče nova ograničenja u ugostiteljskom sektoru, koja stupaju na snagu od večeras.

Novim merama, barovima, noćnim klubovima i restoranima biće dozvoljen rad do ponoći, ali bez muzike, osim za doček Nove godine kada će moći da rade do dva sata ujutru.

- Ove mere, ukoliko budu striktno primenjene omogućiće nam da se od sredine januara vratimo našim normalnim životima - rekao je Plevris na konferenciji za novinare.

U zemlji su od prošle nedelje zabranjene sve proslave božićnih i novogodišnjih praznika na javnim mestima, a uvedeno je i obavezno nošenje maski na otvorenom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA