≫ 

Nevreme u Americi, izdato upozorenje: Zbog snežne oluje, 500.000 ljudi ostalo bez struje

Američka nacionalna Meteorološka služba izdala je upozorenje i predviđa da će u nekim oblastima napadati od 20 do 30 centimetara snega

  • 5
Snežna oluja u Americi, SAD USA, Nevreme, nekogoda mećava Foto: Tanjug/AP

Jaka snežna oluja, koja je u Americi počela u nedelju, na jugoistoku zemlje je ostavila oko pola miliona stanovnika bez struje, sada se pomera ka istočnoj obali, dok se Vašington i federalne službe polako zatvaraju zbog nepogode, piše "Forbs".

Američka nacionalna Meteorološka služba izdala je upozorenje i predviđa da će u nekim oblastima napadati od 20 do 30 centimetara snega, preneo je Tanjug.

Sneg je, prema Akju Vederu već pao, ili se očekuje da će pasti u Baltimoru, Filadelfiji, delovima Delavera, Merilenda, Nju Džerzija i Virdžinije.

Iz državne Kancelarije za ljudske resurse su kasno sinoć rekli da će savezne službe u glavnom gradu biti zatvorene danas i da će radnicima koji ne rade u hitnim službama biti dozvoljeno da ne dođu na posao, ali ne i radnicima zaposlenim u hitnim službama.

Nekoliko školskih okruga u Merilendu i Virdžiniji je zatvoreno zbog snežne oluje, a državne škole u Vašingtonu će biti zatvorene danas i sutra, kao deo velikog kovid testiranja, pa se otvaranje očekuje tek u četvrtak.

Video: Stravična oluja u Istanbulu: Vetar prevrtao kamione, crep pao na ženu i dete, ima poginulih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    3. januar 2022 | 17:33

    To je tamo normalno, kao što je normalno da im sneg stoji na putu dok ne prestanu padavine tek onda čiste, kao sto im kuću oduva vetar ili je odnese voda i nikom ništa, kao što mogu da umru alu u bolnicu ne mogu bez osiguranja. Samo kod nas se očekuje da država bebisituje svakog građanina pojedinačno i da je država kriva baš za sve.

  • petar

    3. januar 2022 | 17:38

    Da nije diverzija iz srbije?

  • Jana

    3. januar 2022 | 17:02

    Eto, moze da se ostane bez struje cak i u Americi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA