Severna Koreja 3. put tokom januara testirala rakete sa mobilne platforme

Južnokorejski združeni generalštab saopštio je da je otkrio, kako se pretpostavlja, dve balističke rakete kratkog dometa istočno od provincije Severni Pjongan

  • 2
Južna Koreja raketa lansiranje Nuri rocket Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Severna Koreja danas je testirala rakete koje se lansiraju sa mobilne platforme tokom izvođenja vežbi gađanja, što je treće testiranje oružja tokom ovog meseca, javila je agencija KCNA.

Južnokorejski združeni generalštab saopštio je da je otkrio, kako se pretpostavlja, dve balističke rakete kratkog dometa istočno od provincije Severni Pjongan na severozapadnoj obali Severne Koreje, preneo je Rojters, navodi Tanjug.

Zvanična novinska agencija KCNA izvestila je da je održana vežba pucanja da bi se proverila i prosudila stručnost u postupcima upotrebe raketong oružja koje se lansira sa mobilnih železničkih vagona, koje je zemlja testirala prvi put u septembru, zamišljenog kao potencijalni protivodgovor svim silama koje im prete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    15. januar 2022 | 13:26

    KIM SE MORA BRANITI OD AMERA I NATO ALIJANSE ATOMSKIM ORIZJEM !!!

  • ivan

    15. januar 2022 | 00:44

    nek odleti i australiju, tj. kambera grad. barem jedna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA