≫ 

EU u ponedeljak sastanči o situaciji sa Ukrajinom: "Nije bilo gore od Hladnog rata"

U Briselu navode da postoje ”različite opcije” odgovora koje uključuju i ”masivne snakcije Rusiji”

  • 4
Brisel, Evropska Unija

Brisel / Foto: Shutetrstock

Ministri spoljnih poslova EU sastaće se 24. januara u Briselu na redovnom sastanku Saveta EU, a fokus razgovora biće na kriznoj situaciji na granci Rusije i Ukrajine i odnosima EU sa Ruskom Federacijom.

- Situacija je ozbiljna, potencijalno se nalazimo u najvažnijoj bezbednosnoj situaciji u Evropi od kraja Hladnog rata - poručio je visoki EU zvanicnk.

Na sastanku Saveta EU u ponedeljak razgovaraće se o EU rekaciji na ponašanje Rusije u i oko Ukrajine, ali i o koordinaciji sa SAD i drugim partnerima kada je reč o bezbednosnoj situaciji na evropskom kontinetu.

U Briselu navode da postoje ”različite opcije” odgovora koje uključuju i ”masivne snakcije Rusiji”, ali i dodaju da će se EU zalagati za dijalog i političko rešenje krize u odnosima sa Moskvom.

- Okidač za sankcije biće agresivno ponašenje Rusije prema Ukrajini - zaključuje visoki EU zvaničnik.

Sastanku ministra spoljnih poslova EU predsedvaće šef diplomatije Unije, Žosep Borelj, a video putem će se u razgovore uključiti i američki državani sekretar Antoni Blinken.

Video: Da li će doći do incidenata između Rusije i NATO-a iznad Crnog mora?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    21. januar 2022 | 16:44

    NA ZAPADU VLADA PARANOICNA MRZNJA PREMA RUSIJI -DOSTIGLI SU VRHUNAC NEGATIVNE ENERGIJE KOJI CE REZULTIRATI RATOM U EVROPI I SVETU !!! PEDOFILI -SATANISTI VLADAJU!!!! RATNIK BAJDEN JE DOVEDEN DA ZAPOCNE NUKLEARNI RAT U SVETU !!! SVE SMO BLIZI APOKALIPSI !!

  • zac

    21. januar 2022 | 16:02

    Ameri vas guraju u rat shvatite to jednom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA