≫ 

U napadu pobunjenika u Pakistanu ubijeno 10 vojnika: Najteži sukob u poslednjih nekoliko godina

Odlučni smo u našoj posvećenosti da Pakistan oslobodimo svih oblika terorizma - naveo je danas pakistanski premijer Imran Kan

  • 0
Pakistan, eksplozija, pijaca Foto: Tanjug/AP

Separatistički pobunjenici u Pakistanu preuzeli su odgovornost za napad na vojni punkt na jugozapadu zemlje, u kojem je, prema tvrdnjama vojske, ubijeno 10 vojnika.

Napad, izveden u utorak uveče u pakistanskom okrugu Keč, severno od luke Gvadar, bio je najteži u poslednjih nekoliko godina u sklopu borbe koju pobunjenici, pripadnici Beludži naroda, vode protiv pakistanske vlade, prenosi agencija Rojters, a javlja Tanjug.

- Odlučni smo u našoj posvećenosti da Pakistan oslobodimo svih oblika terorizma - naveo je danas pakistanski premijer Imran Kan u saopštenju kojim je odao počast stradalim vojnicima.

Vojska je saopštila da je ubila jednog od napadača i uhapsila trojicu u operaciji čišćenja koja je još u toku.

Pobunjenička grupa “Oslobodilački front Beludžistana” (BLF) preuzela je odgovornost za napad, navodeći u saopštenju poslatom Rojtersu da je ubijeno 17 vojnika i jedan od njenih pripadnika.

Ovi gerilci se decenijama bore protiv vlade kako bi dobili sopstvenu državu, tvrdeći da centralna vlada nepravedno eksploatiše bogate gasne i mineralne resurse provincije Beludžistan koja deli granicu sa Avganistanom i Iranom.

Video: Gnevni Pakistanci okupljeni oko olupina indijskih aviona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA