Ubila ćerkicu u lokdaunu, osuđena na 5 godina: "Bila je divna majka, tad su joj smanjili platu"

Majka je ugušila dete u trenutku depresije zbog lokdauna i smanjenja plate

  • 0
Tužna žena, plač Foto: Pixabay

Martina Madarova osuđena je na pet godina zatvora jer je 14. septembra prošle godine, tokom lokdauna, ugušila svoju petogodišnju ćerkicu u njihovom domu u Londonu.

U trenutku ubistva Martina je patila od depresije zbog zaključavanja i činjenice da joj je plata prepolovljena.

Otac ubijene devojčice rekao je da ne zna šta se dogodilo i da je Martina najdivnija i najnevinija osoba koju je ikad upoznao, i koja je uvek bila dobra prema svima.

- Šokiran sam. To nije ona, ona bi sve uradila za našu malu Aliju. Ona nije loša osoba, ona je divna majka - rekao je Dejvid, otac ubijene devojčice.

Dejvid je rekao da ne mrzi Martinu, iako je ubila njihovo dete, već da je zabrinut za njeno mentalno zdravlje.

Madarova, rodom iz Slovačke, nasrnula je na svoje dete u njihovom domu 14. septembra, a lekari su po dolasku na lice mesta mogli samo da konstatuju smrt devojčice.

Osuđena majka je samo par dana nakon ubistva pričala sa prijateljima o Aliji i tome koliko je voli.

- Bila je pod stresom zbog pandemije i što nije uspela na vreme da upiše Aliju u predškolsko. Strahovala je da bi socijalne službe zbog toga mogle da joj zamere. U to vreme je često plakala i preispitivala se da li da ostane u Britaniji ili da se vrati za Slovačku - ispričala je prijateljica osuđene Martine.

Prijateljica kaže da je Martinu savetovala da potraži stručnu pomoć, jer se očigledno teško bori sa pandemijom, ali da ova iz ponosa to nije htela.

Martina Madarova je plakala sve vreme tokom izricanja presude, a u sudnici su bili članovi njene porodice i brojni prijatelji.

Sudija je istakao da je očigledno da je Madarova patila od depresije i da je imala faze psihoze.

- Očigledno je da to nije bilo na vreme dijagnostifikovano. Žalosno je samo što su Vam prijatelji savetovali da potražite stručnu pomoć, a to niste učinili - rekao je sudija.

Video: Policija u Australiji krenula na ljude koji protestuju zbog lokdauna biber sprejom: Bilo je i dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA