U Austriji nije vakcinisano samo 17 odsto stanovništva: Obavezna vakcinacija od sledećeg meseca

Zakon o obaveznoj vakcinaciji, koji treba da stupi na snagu idućeg meseca, u četvrtak mora da prođe kroz pokrajinski dom parlamenta

  • 2
Beč, Austrija, korona virus Foto: Tanjug/AP

Neposredno pred stupanje na snagu Zakona o obaveznoj vakcinaciji protiv korona virusa u Austriji, oko 17 odsto stanovništva nije vakcinisano.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, 83 odsto punoletnih građana u Austriji dobilo je, u međuvremenu, barem jednu dozu vakcine, a 80 odsto je u potpunosti imunizovano.

Samo u protekle dve nedelje oko 85.000 građana primilo je prvu dozu vakcine.

Zakon o obaveznoj vakcinaciji, koji treba da stupi na snagu idućeg meseca, u četvrtak mora da prođe kroz pokrajinski dom parlamenta, a potom mora da ga potpiše i predsednik Austrije Aleksander van der Belen.

Međutim, radi se samo o formalnim koracima, te se ne očekuje odbijanje zakona, koji je doveo do podela u austrijskom društvu, koliko i sve dosadašnje epidemiološke mere.

Što se vakcinacije tiče, "najgore" stoje pokrajine Koruška i Salcburg.

Tako je stopa potpune vakcinisanosti odraslih u Koruškoj ispod 78 odsto, a u Salcburgu nešto iznad 78 odsto.

U Forarlbergu potpuno je vakcinisano 79 odsto stanovbništva, a u Beču i Tirolu 80 procenata.

Iznad austrijskog proseka su Štajerska gde je 81 odsto odraslih potpuno vakcinisano, u Donjoj Austriji 83 procenata, a u Burgelnandu 86 odsto.

Kada je reč o opštinama u Andlersdorfu u Donjoj Austriji vakcinisano je 97 odsto odraslog stanovništva, a najmanju stopu ima Jungholc u Tirolu sa svega 45 procenata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    31. januar 2022 | 11:28

    PRIMIO SAM 3 DOZE KINESKE VAKCINE ALI VIDIM DA SE LJUDI RAZBOLE I PORED TOGA PA KOJI MOJ ONDA TERATE LJUDE DA SE VAKCINISU !!!!!!! PRESTANITE SA BIOLOSKIM RATOM !!! STOP RATU !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA