≫ 

Bajden potvrdio, ubijen lider ISIS

Predsednik SAD rekao da je lider ISIS-a ubijen u akciji u Siriji

  • 6
Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Predsednik Sjedinjenih Američkih država Džo Bajden rekao je da je u Siriji ubijen lider Islamske države.

Kako je saopšteno, ubijen je Abu Ibrahim al Hašimi Al Kuraši.

Vođa ID je bio među 13 ljudi koji su ubijeni tokom dvočasovne oružane borbe u kući koju su držali pobunjenici u sirijskoj provinciji Idlib, preneo je "Skaj njuz".

Dodaje se da američka vojska nije pretrpela gubitke, a oglasio se i Bajden.

- Zahvaljujući veštini i hrabrosti naših oružanih snaga, sa bojnog bolja smo uklonili lidera ISIS-a, Abua Ibrahima al-Hašimija al-Kurašija. Svi vojnici koji su učestvovali u akciji, vratili su se u bazu bezbedno - naveo je Bajden.

Podsetimo, ranije je saopšteno da su američke snage za specijalne operacije danas uspešno izvele protivterorističku akciju na severozapadu Sirije.

Prema saopštenju Pentagona, u napadu nije bilo američkih žrtava.

- Sinoć su po mom naređenju, američke vojne snage na severozapadu Sirije uspešno preduzele protivterorističku operaciju kako bi zaštitile američki narod i naše saveznike i učinile svet bezbednijim mestom. Zahvaljujući veštini i hrabrosti naših oružanih snaga, uklonili smo sa bojnog polja Abu Ibrahima al-Hašimija al-Kurajšija, vođu ISIS-a. Svi Amerikanci su se bezbedno vratili sa operacije. Izneću primedbe američkom narodu kasnije tokom dana. Neka Bog čuva naše trupe - navodi se u saopštenju predsednika Bajdena.

Video: Ovo je mesto gde je ubijen vođa Islamske države Al Bagdadi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA