Majka dečaka koji je ubio 4 đaka u Mičigenu brinula zbog otkaza: Poznat sadržaj poruke koju je poslala šefu

Itanovi roditelji, pojavili su se danas na sudu na pripremnom ročištu, kako bi se utvrdilo da li postoji dovoljno dokaza da se protiv njih podigmne optužnica za ubistvo iz nehata jer su oni odgovorni za Itanove postupke

  • 0
Mičigen pucnjava tinejdžer Ethan Crumbley Itan Krambli Foto: Tanjug/AP

Nedugo nakon pucnjave u školi u Mičigenu, kada je 15- godišnji Itan Krembli, ubio četiri đaka, glavna briga njegove majke bila je da ne ostane bez posla, tvrdi njen nadzornik. 

- Itan je to uradio - navodno je napisala Dženifer Krambli, ubrzo nakon što je 30. novembra prošle godine njen sin pucao na učenike.

Ona je navodno kasnije napisala da joj je potreban posao, a zatim je svog šefa molila da je ne osuđuje zbog onoga što je učinio njen sin. 

Ovo je potvrdio i Endrju Smit, vlasnik kompanije za nekretnine u kojoj je Dženifer bila zaposlena.

- Bio sam iznenađen što je u tom trenutku bila zabrinuta za svoj posao - rekao je Smit, koji se nadao da će ona više biti zabrinuta zbog ubijene dece, a ne zbog svog posla.

Itanovi roditelji, pojavili su se danas na sudu na pripremnom ročištu, kako bi se utvrdilo da li postoji dovoljno dokaza da se protiv njih podigmne optužnica za ubistvo iz nehata jer su oni odgovorni za Itanove postupke.

Oni se terete da su Itanu kupili pištolj koji je on koristio u pucnjavi, a koji su mu navodno poklonili kao raniji poklon za Božić.

Njihovi advokati tvrde da oni nisu znali da on planira ubistvo.

Advokat Maril Lehman zatražio je više vremena kako bi progledao dokaze, budući da mu je zbog pandemije krona virusa bilo znatno teže da komunicira sa svojim klijentima.

Itanova majka je tog jutra bila u školi

Dženiferin šef je tokom saslušanja rekao da mu je ona tog dana poslala poruku da će kasniti na posao jer mora da ode do njegove škole. Nastavnica je bila uznemirena zbog crteža koje je videla na njegovom testu iz matematike.

Ona je oko podneva stigla na posao, dok je njen sin već oko 12.51 počeo nasumično da puca na đake u hodniku škole. Dženifer je u jednom trenutku počela da vrišti, a zatim je rekla da mora da ide.

- Rekla mi je da je u školi njenog sina napadač i da mora da ide - rekao je šef smit.

Kasnije mu je prema njegovim rečima napisala da se plaši da će se njen sin ubiti i da je sigurno on napadač.

Optužnice se retko podižu protiv roditelja u slučajevima pucnjava u školama.

Za razliku od nekih država, zakon Mičigena ne nalaže vlasnicima oružja da čuvaju svoje oružje na bezbednom mestu kome deca nemaju pristup.

Napad u Oksfordu je bio najteža školska pucnjava prošle godine, prema podacima medijske organizacije Edžukejšen vik koja prati američku prosvetu.

To je ujedno i najnoviji incident u decenijama dugoj istoriji masovnih ubistava u američkim školama.

Video: Ubica pokušao da namami učenike da izađu iz učionice: Snimak unutar škole u kojoj je bila pucnjava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA