≫ 

Ovo su detalji razgovora Putina i Bajdena: Američki predsednik poslao jasnu poruku

Ruski i američki predsednik razgovarali nešto više od sat vremena

Joe Biden Džo Bajden, Vladimir Putin  telefon pričaju telefonom Foto: Profimedia/ Shutterstock Editorial/Alexei Nikolsky/TASS

Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov američki kolega Džo Bajden razgovarali su danas telefonom nešto više od sat vremena o situaciji oko Ukrajine.

U razgovoru koji je, kako su naveli američki mediji, trajao 62 minuta, Bajden je upozorio na ozbiljne posledice ukoliko Rusija izvrši invaziju.

U saopštenju Bele kuće se navodi da je Bajden bio izričit da će SAD i njeni saveznici odlučno odgovoriti ukoliko se Rusija odluči na invaziju, i da će to Rusiju mnogo koštati.

Predsednik SAD je podvukao da će svaki pokušaj ruske invazije na Ukrajinu proizvesti tešku patnju za ljudski rod i umanjiti položaj Rusije.

Bajden je, kako navode iz Bele kuće, jasno dao do znanja Putinu da su, iako su SAD spremne da diplomatski sve reše, u saradnji sa svojim saveznicima, spremni i na druga scenarija.

Nešto više od dva sata nakon što su razgovori završeni, oglasila se i Moskva. 

Podsetimo, dvojica predsednika su prethodno razgovarala u decembru putem video-veze, nakon čega su usledili višenedeljni diplomatski pokušaji da se situacija diplomatski reši. To je rezultiralo brojnim sastancima šefa diplomatije Rusije sa evropskim kolegama, ali i susreta svetskih lidera sa Putinom i Bajdenom.

Poslednjih dana situacija se dodatno pogoršala, zbog čega je više od deset zemalja naredilo ili apelovalo na povlačenje svojih diplomata i državljana iz Ukrajine. Poslednja među njima je Hrvatska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    12. februar 2022 | 19:35

    G.Baiden nije u situaciji da preti jer Putin njemu nije dosao ruskom vojnom silom do americkih granica vec naprotiv. Ko je invadirao Vietnam ?, Ko je bacio 2 atomske bombe na Hirosimu i Nagasaki u Japanu ? Ko je izvrsio invaziju na Irak ? Ko je bombardovao Libiju ? Ko je bombardovao i deo Siriju ? Ko je bombardovao Srbiju i vojskom okupirao juznu Srbiju Kosovo i Metohiju 1999-2022+..... ? KO ? VI AMERIKANCI STE NAJVECI DOSAD NEKAZNJENI ZLOCINCI U SVETU ! To ko ce koga pobediti ostavimo za istoriju,svi koji su napadali Rusiju lomili su zube i izgubili rat sa Rusijom, i Napoleon i Hitler i svi drugi ubudce prolaze isto ili jos mnogo gore jer sada nece raditi konvencionalno vec nuklearno oruzje gde se vraca zemljina planeta u kameno doba. Ko i ako neko prezivi pricace sam sebi jer nece imati skim ni da prica.

  • JACA ♎

    12. februar 2022 | 19:19

    A Putin je ćutao dok mu je Bajden držao predavanje i pretio.!? Kakvo je to izveštavanje samo iz ugla Zapada i pristrasno?

  • Kraljevčanin

    12. februar 2022 | 19:20

    Hahahahhaha, vi i vaše izveštavanje... po Vama Putin je izgleda ćutao kao muva....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA