≫ 

Kanada dostavlja oružje Ukrajini: Stižu mitraljezi, snajperske puške i više od milion komada municije

Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je ranije da je zvanična Otava odlučila da Ukrajini obezbedi smrtonosno oružje u vrednosti od 7,8 miliona kanadskih dolara.

  • 7
Arsenal oružja, puške, pištolji Foto: Shutterstock

Kanada će donirati oružje i razne druge segmente podrške ukrajinskim oružanim snagama, saopštilo je danas kanadsko ministarstvo nacionalne odbrane.

- Ova oprema podrazumeva mitraljeze, pištolje, karabine, 1,5 miliona komada municije, snajperske puške i raznu prateću opremu -  navodi se u saopštenju, a prenosi ruska agencija TASS, a prenosi Tanjug.

Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je ranije da je zvanična Otava odlučila da Ukrajini obezbedi smrtonosno oružje u vrednosti od 7,8 miliona kanadskih dolara.

Prema njegovim rečima, odluka je doneta nakon konsultacija sa Ukrajinom. Kako navodi TAS S, Zapad i Kijev odnedavno ponavljaju upozorenje o potencijalnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u više navrata okarakterisao ovakve tvrdnje kao “prazne i neosnovane”.

Takvi navodi, prema njegovim rečima, služe kao trik za eskalaciju tenzija.

Peskov je, međutim, upozorio da bi pokušaji upotrebe vojne sile radi rešavanja krize na jugoistoku Ukrajine mogli imati ozbiljne posledice.

Video: Američki vojni konvoj stigao u Rumuniju: Trupe i naoružanje stižu na granicu sa Ukrajinom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA