≫ 

Paklena zavera: Trovala svog dečka laksativima, pa mu ispraznila bankovni račun dok je bio u bolnici

Nakon što je muškarac preminuo, porodica je shvatila da sa njegovog računa nedostaje 75.000 funti

  • 0
Medicinska sestra, bolnica, bolnički krevet Foto: Shutterstock

Žena (56) koja je navodno ubila svog dečka tako što ga je mesecima trovala laksativima uhapšena je.

Ona je osumnjičena da mu je dodavala laksativ u hranu dok je bio u bolnici i da je ispraznila njegov bankovni račun na kojem je bilo 75.000 funti (oko 90.000 evra).

Njegova užasnuta porodica podigla je uzbunu nakon što je shvatila da su hiljade funti njegove ušteđevine nestale nakon što je umro.

Ovaj 70-godišnjak je ostavio lekare zbunjene i oni su kontaktirali policiju nakon što su isključili trovanje hranom i stomačni grip kao uzrok njegove hronične dijareje.

Njegova devojka je optužena da je podigla 50 hiljada funti sa njegovog bankovnog računa i da je potrošila 25 hiljada funti dok je on bio u bolnici u gradu Valensiji na istočnoj obali Španije.

Bio je u bolnici sedam meseci, do smrti, uz samo kratak otpust koji je trajao četiri dana, piše San.

Lokalni izveštaji kažu da je jedan od razloga zašto su istražitelji počeli da sumnjaju na njegovu devojku bio taj što bi se pacijentovo zdravlje poboljšalo kada je bio primljen na intenzivnu negu gde mu nisu bile dozvoljene posete. Kada bi ga, međutim, vratili na obično odeljenje, gde su bili dozvoljeni obilasci, njegovo stanje bi se ponovo pogoršalo.

Uhapsili su je detektivi nakon što su zaplenili nekoliko priznanica koje dokazuju kupovinu lekova za lečenje konstipacije.

Osim što je zadržana u pritvoru u vezi sa smrću svog partnera, protiv nje se vodi i istraga zbog sumnje za krivična dela prisvajanja i prevare.

Zloupotreba laksativa dovodi do toga da telo bude lišeno minerala i elektrolita koji su mu potrebni za pravilno funkcionisanje nerava i mišića.

To može dovesti do ozbiljnog oštećenja creva, kao i oštećenja bubrega, srca i jetre i - u teškim slučajevima - smrti.

Nije odmah bilo jasno kako je došlo do navodnog trovanja, ali se smatra da je uhapšena žena ubacila laksative u hranu svog partnera tokom obroka dok ga je posećivala u bolnici.

Navodno je sprečila njegove voljene da ga posećuju lažnim tvrdnjama da su ograničenja kovida značila da ne mogu da ga viđaju.

Video: Haos u sudnici: Ubio majku i tetku, pa mjaukao iz sveg glasa, sudinica britko odreagovala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA