≫ 

Ovo je mladić kojeg je pojela ajkula: Svi napadaju ribara koji je gledao horor kod poznate plaže

Video objavljen na internetu prikazuje ajkulu kako napada osobu. Očevici su snimili uznemirujući napad, ali nisu mogli da pomognu žrtvi koja je plivala samo desetak metara od stene na kojoj su stajali

  • 6

Video: Trenutak kada ajkula ubija mladog plivača: Pecaroši su gledali krv kako se širi po vodi

Nekoliko plaža u Sidneju, uključujući najpoznatije plaže Bondi i Bronte, zatvorene su u četvrtak nakon što je kupača ubila ajkula. Ovo je prvi slučaj u poslednjih gotovo 60 godina da je na nekoj gradskoj plaži osoba ovako stradala.

Plivač, kojeg je ubila velika bela ajkula, identifikovan je kao britanski državljanin Sajmon Nelist (35).

On je ovog vikenda trenirao za humanitarnu akciju u kojoj je trebalo da pliva. Akcija je otkazana nakon što ga je u sredu poslepodne napao predsator dugačak više od četiri metra.

Iskusni plivač i trener ronjenja ima porodicu u Velikoj Britaniji i partnerku u Sidneju, sa kojom je planirao venčanje, a svi će ga pamtiti kao čoveka koji je voleo avanture.

Napad se dogodio samo 150 metara od glavne plaže na kojoj su bile desetine kupača, veslača i ribara. Žrtvini posmrtni ostaci pronađeni su u vodi sat vremena kasnije.

Simon Nellist

Foto: Facebook

Objavljen uznemirujući video napada

Mamci za morske pse postavljeni su u blizini mesta napada, dok se dronovima ispituje da li je ajkula i dalje na tom području.

Video objavljen na internetu prikazuje ajkulu kako napada osobu. Očevici su snimili uznemirujući napad, ali nisu mogli da pomognu žrtvi koja je plivala samo desetak metara od stene na kojoj su stajali, piše Daily Mail.

Ribari su se zbog svega našli na meti napada na društvenim mrežama jer su samo gledali i snimali poslednje trenutke života Sajmona Nelista.

"Ovaj tip nastavlja da snima, a drugi izgleda kao da još uvek peca", napisala je jedna osoba na Facebooku, a nekoliko drugih je to opisalo kao uznemirujuće.

- Ta lokacija je uvek bila opasna jer su mogući napadi ajkula, ovde ima mnogo kvalitetne ribe, grebenje se spušta duboku u vodu - a morski psi patroliraju tom teritorijom - rekao je profesionalni ribar Džo Smit.

Drugi ribar je rekao da je upozorio plivače da budu oprezni pri ulasku u vodu u sredu, samo nekoliko sati pre napada.

- Rekao sam kupačima juče ujutro da je voda 25°C, što privlači velika jata ribe, a šta ih jede? Veliki morski psi - rekao je on za medije.

Humanitarna akcija na obližnjoj plaži, a na kojoj je trebalo da učestvuje Sajmon otkazana je iz poštovanja prema žrtvi i porodici. Organizatori su razmatrali da sve prebace za mart, ali su rekli da odlučili da otkažu čitav događaj nakon savetovanja s lokalnim većem i spasiocima.

Biolozi veruju da je velika bela ajkula dugačka najmanje 4,5 metra odgovorna za napad, ali ne misle da je ubiju već samo da je isteraju iz zaliva. Bio je to prvi smrtonosni napad ajkule u Sidneju od 1963. godine.

Video: Ajkula napala kupača kod plaže u Sidneju, nije mu bilo spasa: Spasilačke ekipe pokušale sve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    17. februar 2022 | 12:30

    Ne moraju da je deportuju iz zaliva, neka je uhapse ,ostane u zalivu i vecaju jedno 6 meseci.

  • Goran

    17. februar 2022 | 12:51

    Ovom dečku nije bilo spasa, prepolovili ga iz jednog ugriza, nije trebao tu da pliva.

  • sax

    17. februar 2022 | 13:41

    Jel bio vakcinisan ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA