≫ 

Eksplozije odzvanjaju u Donjecku? Počela evakuacija civila

Pojedini mediji javljaju da je u poslepodnevnim satima, a nakon što je upućen poziv za evakuaciju, snažna eksplozija potresla centar Donjecka

  • 3
Donjeck, grad Foto: Profimedia

Lideri samoproklamovane Narodne republike Lugansk i Narodne Republike Donjeck započeli su masovnu evakuaciju civila iz regiona Donbasa iz straha da bi ukrajinska vojska mogla da krene u invaziju.

Pojedini mediji javljaju da je u poslepodnevnim satima, a nakon što je upućen poziv za evakuaciju, snažna eksplozija potresla centar Donjecka.

Za sada nema potvrda ove informacije. Navodno je eksplodirao automobil koji je bio parkiran u blizini zgrade Vlade.

Inače, nakon što su lideri DNR i LNR pozvali na evakuaciju, širom Donjecka počele su da se čuju sirene. To za Donjeck nije ništa neobično, međutim, ranije bi zvaničnici uvek najavili oglašavanje sirena i razlog zbog kojeg se sirene čuju, što ovog puta nije bio slučaj.

Ono što zbunjuje, jeste činjenica da je lider DNR-a rekao da je evakuacija dogovorena sa zvaničnom Moskvom. S druge strane, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da ne zna o čemu to lider Donjecka priča.

Portparol predsednika Putina rekao je da ne zna šta je pozadina Pušiljinovih izjava. Takođe je napomenuo da ne zna da li je to sa nekim dogovoreno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NATO fašisti na čelu sa SAD

    18. februar 2022 | 17:33

    pošto su stavili do znanja Rusiji da nesme da se umeša, pokreću napad na ruski narod u Ukrajini. Ali neznaju šta ih čeka...

  • Срб

    18. februar 2022 | 17:30

    Песков не зна о чему прича а види ли шта се ради? Јадни Руски народ поред јадне руске власти

  • Срб

    18. februar 2022 | 17:22

    А русијица ћути Срби су хероји за њих

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA