≫ 

"Na muci se poznaju junaci. Porodica Nikole poginulog u Americi će vam zauvek biti zahvalna"

Pomoć se sakuplja preko portala Gofundme.com

  • 12

"Na muci se poznaju junaci" - to je stara srpska poslovica čija je snaga nasušna u najtežim trenucima za porodicu Nikole Đorđevića (20), koja osim tuge i bola zbog njegove tragične smrti mora da moli za novac, kako bi ga dostojno sahranila, naveli su prijatelji i organizatori akcije prikupljanja pomoći za porodicu nastradalog Srbina.

Ovaj momak stradao je u saobraćajnoj nesreći u gradu Šipingport u Pensilvaniji i to u trenutku kada je njegova majka slavila rođendan. U sudaru dva automobila poginule su dve osobe, a sa nesrećnim Nikolom u kolima se nalazio i njegov otac, koji je preživeo udes. Njegovo stanje je, uprkos povredama, stabilno.

Tragedija se dogodila nadomak Nikoline kuće.

Nikolini drugovi inicirali su prikupljanje pomoći porodici Đorđević, zbog velike visine troškova Nikoline sahrane i bolničkog lečenja Nikolinog oca. U nesreći ove porodice jedina dobra vest jeste ta da se očekuje da otac uskoro bude sa porodicom nakon izlaska iz bolnice.

Pomoć se sakuplja preko portala Gofundme.com.

Porodica je dobila veliku podršku ljudi koji su spremni da ih podrže.

"Stara srpska poslovica da se 'Na muci poznaju junaci' pokazala se istinitom. Vi ste pravi heroji i porodica će vam zauvek biti zahvalna", stoji u tekstu na sajtu za prikupljanje pomoći.

Potrebno 20.000 dolara

- Jutros smo dobili tragičnu vest da je naš mladi Nikola izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Nikolina porodica, otac Slobodan, majka Danijela (rođena Barać) i sestra Tamara, došli su u Ameriku pre nešto više od dve godine i tek su počeli da žive svoj američki san. Ovaj poziv za buđenje bilo je poslednje što su očekivali. Nesreća se dogodila 16. februara (Danijelin rođendan!) nešto posle 21 sat u Šipingportu, Pensilvanija, samo nekoliko minuta od njihove kuće. Nikolin otac Slobodan bio je sa njim u trenutku nesreće. On je hospitalizovan i u stabilnom je stanju. Porodice Đorđević i Barać tuguju i vaša molitvena podrška je u ovom trenutku preko potrebna - poručio je jedan od Nikolinih prijatelja u apelu za prikupljanje pomoći na mreži Gofundme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    19. februar 2022 | 12:07

    To je americki san sve lep i fino a kad treba da se lecis i da te sahrane bankrot

  • mile

    19. februar 2022 | 12:44

    ne razumem. američki san? volite Srbiju jer nigde nema ni bolje ni lepše

  • JO

    19. februar 2022 | 12:38

    I oni su meni pomagali i brinuli kako živim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA