≫ 

Ceo svet strepi od rata u Ukrajini. A oni oštre čelične živce, "igraju" se puškama, venčavaju i čekaju...

Četiri slike iz Ukrajine pokazuju kako zaista teče život u tom međuprostoru mira i rata

  • 15
Ukrajina, život u vreme nereda Foto: Tanjug/AP

Ukrajina strepi od rata - zapravo, ceo svet strepi od rata u Ukrajini, dok u zemlji život teče dalje...

Živci su čelični, a imali smo prilike da viđamo razne slike sa obuka rezervista, koji su čak vežbali i drvenim puškama. Svi su spremni za taj rat, ali on je još uvek apstraktna imenica...

Četiri slike iz Ukrajine pokazuju kako zaista teče život u tom međuprostoru mira i rata. Ljudi čekaju nešto što još ne mogu da pojme - hoće li Rusija žestoko bombardovati Kijev, hoće li tenkovi uleteti "preko noći" ili će borbe biti krvave i gerilske kada svaki stan bude imao po komad oružja.

A oružja ima svuda. Ispred jedne barake sa oznakom Crvenog krsta mladići isprobavaju oružje. Nišani i jedno dete. Na drvenim paletama položene su drvene, ali i prave puške. Neko je u uniformi, a neko bez.

U pozadini dve starije osobe posmatraju "performans".

Na klupici ispred znaka "Crvenog krsta" uživaju jedna starica i starac. Sve je u znaku mogućeg rata. Možda će sutra izleteti iz stana sa dve kese u ruci. Ali, za sada, oni samo odmaraju. Čovek se skinuo i sunča se, lepo je ogrejalo februarsko sunce, valja se malo i osunčati.

Ispred službe matičara - venčanje. Užurbani grad ne može da stane samo zato što bombe svakog trenutka na njega mogu da se sruče. To je samo pretnja. Na tim prostorima takve pretnje slušaju se svake godine.

Svi su nasmejani i srećni, jedan par obasut je lepim željama, koverticama i srećom. Ako bude rata... preživeće se. Možda će njihova deca čitav život slušati priče o tome u kakvom su vremenu rasli i, nadaamo se, njima neće trebati puške kad odrastu.

Rat znači i siromaštvo, ali i u miru ima onih kojima treba milostinja. Jedna žena prosila je pokraj kordona policije. Kakva li to vremena dolaze, strepnja joj sigurno obuzima srce...

Video: Naređena evakuacija iz Donjecka: DNR povukao radikalan potez

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    20. februar 2022 | 18:43

    Kod nas su pili kafe po bg kaficima dok su pravi srbi ginuli za otadzbinu.

  • Nikolas

    20. februar 2022 | 19:46

    NAJVECA GRESKA SRBIJE JE STO NEMAMO SIROM ZEMLJE RUSKE I KINESKE BAZE SA ORUZJEM ZA ODVRACANJE !!! NATO OKUPATOR SRBIJE IMA SVOJU BAZU BONDSTIL IZ KOJE NAM RADI O GLAVI !!!! RATNIK BAJDEN JE TU I MIRA NECE BITI U SVETU !!!

  • Milan

    20. februar 2022 | 19:30

    Pred bombardovanje je isto i kod nas bilo,igralo se kolo na mostovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA