≫ 

Muškarca držali kao "roba za krv": Namamili ga lažnim oglasom za posao, pa ga oteli

On je navodno otet prošle godine kada se prijavio na lažni oglas za posao

  • 0

Banda iz Kambodže navodno je kidnapovala kineskog čuvara i iskoristila ga kao "roba za krv", nakon što ga je u zemlju namamila lažnim oglasom za posao.

Muškarac iz Kine, koji je identifikovan samo prema prezimenu Li (31), bio je u zarobljeništvu i navodno su skoro 800 ml krvi izvlačili iz njega svakog meseca tokom šest meseci.

Veruje se da je banda koja je kidnapovala Lija prodavala njegovu krv privatnim kupcima onlajn, prenosi Daily mail.

Prilikom normalne donacije krvi obično se uzme oko 470 mililitara krvi, što je skoro duplo manje nego količina koja je navodno na silu uzimana od Kineza svakog meseca.

Kao rezultat prekomernog vađenja krvi, Li, koji je uspeo da pobegne od bande ranije ovog meseca, imao je višestruko otkazivanje organa, a ruke su mu bile prekrivene modricama od igala.

Žrtva je za Beijing Youth Daily rekla da je oteta prošlog juna nakon što je otišao u kineski region Guangsi zbog oglasa za posao za izbacivača u noćnom klubu.

Li je rekao da je prokrijumčaren u obalni grad u Kambodži od strane kriminalne bande koja ga je za 18.500 dolara prodala drugoj bandi, koja ga je terala da radi razne šeme telemarketing prevare.

U septembru članovi bande su počeli redovno da mu uzimaju krv nakon što je odbio da radi i prikupi otkup, čime je svoj život doveo u opasnost.

Li je uspeo da pobegne od bande kada je jedan od članova promenio strane i primljen je u bolnicu 12. februara. Nakon što je pretrpeo nekoliko otkazivanja rada organa, sada je u stabilnom stanju.

Li je rekao da ga je banda koristila kao "roba za krv" kada je odbio da učestvuje u njihovim šemama prevare i prikupi otkupninu za njih.

Rekao je da mu je jedan član bande pretio da će ga prodati krijumčarima organa ukoliko im ne da svoju krv.

Istakao je da je u sobi pored sebe video najmanje sedam drugih muškaraca, i dodao da od njih nije uzeta velika količina krvi kao kod njega, jer ima nultu krvnu grupu, koja je univerzalna, prenosi South China Morning Post.

- Članovi bande su svi Kinezi, bili su hladni prema nama - rekao je Li.

Kineska ambasada u Kambodži u saopštenju u četvrtak potvrdila je deo Lijeve priče.

- Kineska ambasada u Kambodži još jednom podseća kineske građane koji žele da rade u Kambodži da prate formalne kanale i da ne veruju u lažne oglase za visoko plaćene poslove - navodi se u saopštenju.

Video: Pogledajte snimak spasavanja šestogodišnjakinje otete dok je vozila bicikl

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA