Mapa sukoba u Ukrajini: Gde su sve ruske trupe stacionirane i šta je sve gađano

U Ukrajini se već treći dan vode borbe ruskih i ukrajinskih trupa

  • 3

Video: Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine objavilo snimak evakuacije iz pogođene stambene zgrade

Treći dan ruskih specijalnih operacija u Ukrajini stižu izveštaji o borbama dve strane na više lokacija. Tokom noći čule su se eksplozije i pucnji u Kijevu, a sa terena iz časa u čas pristižu nove informacije.

Rusija tvrdi da je uništeno više od 820 vojnih ciljeva. Prema rečima portparola ruskog Ministarstva odbrane Igora Konašenkova uništeno je 14 vojnih aerodroma, 19 komunikacijskih punktova, 24 sistema PVO zaštite S-300 i „Osa“, kao i 48 radiolokacionih stanica.

Istovremeno, ruska vojska tvrdi da je oborila sedam borbenih aviona ukrajinske vojske, sedam helikoptera i devet dronova. Kada je reč o kopnenoj vojsci, tvrde da su ruske snage eliminisale 87 ukrajinskih tenkova i drugih oklopnih vozila, 28 raketnih lansera, kao i 118 jedinica motorizovanih brigada. Takođe, postoje navodi da je uništeno i osam borbenih brodova ukrajinske mornarice.

AP je objavio mapu na kojoj su prikazane lokacije gde se sve ruske trupe nalaze, kao i gde se vode borbe.

Mapa sukoba u Ukrajini, Ukrajina rat Foto: Tanjug/AP

Rano jutros oglasio se ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, koji se obratio naciji iz centra Kijeva. U snimku, koji je objavljen na njegovoj zvaničnoj Telegram stranici Zelenski je naveo da ne poziva ukrajinsku vojsku da položi oružje i da će se odbrana nastaviti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA