Prkosna poruka Zelenskog: "Rusi nisu ratnici neke super sile, isteraćemo ih"

U svom najnovijem obraćanju Zelenski je rekao da je ovo za Ukrajinu otadžbinski rat i da će vojska učiniti sve da u potpunosti "razbije neprijatelja"

  • 56
Volodimir Vladimir Zelenski ,Ukrajina Rat u Ukrajini Rusija Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ponovo se obratio građanima i poručio da će Rusija od Ukrajine dobiti samo otpor.

U svom najnovijem obraćanju Zelenski je rekao da je ovo za Ukrajinu otadžbinski rat i da će vojska učiniti sve da u potpunosti "razbije neprijatelja".

- Gde god da odu biće uništeni. Ovde neće imati smirenja, neće imati hranu, neće imati ni jednog mirnog trenutka. Okupatori će od Ukrajinaca dobiti samo jedno: otpor. Žestoki otpor. Takav otpor da oni zauvek će pamtiti da se mi ne odričemo onoga što je naše, da će oni pamtiti šta je otadžbinski rat. Da, za nas Ukrajince, ovo je otadžbinski rat - rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik je istakao da se zna "kako otadžbinski ratovi počinju i znamo kako se završavaju za osvajače“.

- Naša vojska čini sve da u potpunosti razbije neprijatelja. Skoro 9.000 Rusa je ubijeno za nedelju dana. U Nikolajevsku su okupatori prinuđeni da koriste desetine helikoptera da pokupe svoje poginule i ranjene, imaju 19, 20 godina. Šta su videli u svom životu osim ove invazije? Ali većina njih je ostavljena svuda. Ukrajina ne želi da bude pokrivena leševima vojnika. Idite kući. Sa celom svojom vojskom. Recite svojim oficirima da želite da živite. Da ne želite da umrete već da živite. Moramo da zaustavimo rat i vratimo mir što je pre moguće - poručio je predsednik Ukrajine.

On je rekao da je uveren da će Ukrajina isterati Ruse.

- Kao one obične ljude koji teraju okupatore iz prodavnica u koje ruski vojnici idu da nađu hranu i nešto za jelo. Ovo nisu ratnici neke supersile. Ovo su zbunjena deca koja su iskorišćena. Vodite ih kući - poručio je Zelenski.

Video: Udaraju na zgrade, vrtiće, meta im je sve živo: Zelenski tvrdi da Rusi bombarduju stambena naselja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpkinja

    3. mart 2022 | 07:11

    Cirkuzan ti si gori od naciste, ti si se sakeio u bunker i lajes iz bunkera, izadji i biri se kukavice, ti lajes, vetar nosi, nemas ni malo mozga, eto ti tvije amerike i natovaca, OBECANJE LUDOM RADOVANJE, KLEKNI PRED PURINA DA TI OPROSTI I DIGNI BELU ZASTAVU

  • Istina

    3. mart 2022 | 07:30

    Gadi mi se ovaj covek! Svesno tera narod da gine.. a treba da uradi najlepsu stvar koja jedna drzava moze da ima a to je da bude neutralna i da njenu bezbednost garantuje super sila!

  • Zola

    3. mart 2022 | 07:11

    Druže moj trebaće vam 500 godina da se vratite u normalu, a možda i više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA